Leány OSB: vereség és győzelem Tatabányán

Tatabányán kezdte meg a korosztályos bajnoki küzdelmek második szakaszát az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia leány serdülőcsapata. Kovács Balázs tanítványai 3-0-ra kikaptak a jó erőkből álló kecskemétiektől, majd nagy csatában, 1-2-ről fordítva nyertek a Szombathely ellen. 

Szalayné Sebők Éva Leány OSB B-2 csoport, 1. forduló
2014. December 14. Tatabánya

Résztvevő keret:
1. Bekes Lilla szül. idő: 1998 (csapatkapitány)
2. Tóth Fanni szül. idő: 1999 (libero)
3. Bak Krisztina szül. idő: 1999
4. Auman Szabina szül. idő: 1999
5. Keen Alexandra szül. idő: 1998
6. Mészáros Zsófia szül. idő: 1999
7. Fehér Katalin szül. idő: 1999
8. Kozics Boglárka szül. idő: 1998
9. Nagy Szabina szül. idő: 1998
10. Ulrich Boglárka szül. idő: 1999
11. Tomin Luca szül. idő: 1998
12. Mike Mercédesz szül. idő: 1998

A résztvevő csapatok: (5 csapat)
Kecskeméti Sportiskola
Tatabányai RSE
Szombathelyi SI VSA
Veszprémi ESC
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia

1. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Kecskeméti SI
0:3 (9:25; 16:25; 14:25)
KRA UMSE: Bekes, Kozics, Bak, Auman, Mészáros, Keen Libero: Tóth Csere: Mike, Tomin

2. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Szombathely
3:2 (25:20; 11:25; 15:25; 25:14; 15:9)
KRA UMSE: Bekes, Kozics, Bak, Auman, Mészáros, Keen Libero: Tóth Csere: Fehér, Nagy, Mike

A második kör előtt azt lehetett tudni, hogy a csoport ellenfeleink közül a Kecskemét biztosan jó csapat lesz, hiszen két évvel ezelőtt ugyanez a csapat OGYB-t nyert. A Veszprémmel az előző körben is egy csoportban voltunk, őket sikerült legyőznünk. A Tatbányát és a Szombathelyt nem ismertük, de valószínűleg nem rossz csapatok, hiszen az előző körből továbbjutottak.

Első meccsünket a KESI ellen játszottuk. Be kell látni a kecskeméti csapat jelenleg nálunk komolyabb játékerőt képvisel. Ettől függetlenül nagyon kedvtelenül, dekoncentráltan játszottunk ellenük. Kifejezetten rosszul, rossz felfogásban röplabdáztunk. Nagyon sok saját hibát vétettünk, voltak érthetetlen és nagyon bosszantó hibák is. Csapatjátékot nyomokban sem mutatott a csapat. Egyedül talán Bak Krisztina volt az, aki felnőtt a feladathoz. Így nem lehetett más a végeredmény, mint sima vereség. Talán ha jobban játszunk, akkor szorosabb is lehetett volna.

Ezek után a jó erőkből álló Szombathelyi csapat elleni mérkőzés sem ígérkezett könnyebbnek. A vasiaknál két-három 180cm feletti játékos is volt, akik nagyon szépen támadtak. Mindezek ellenére kifejezetten jól kezdtünk, főleg a jó nyitásainknak köszönhetően sikerült megnyernünk az első szettet.
Aztán a második és harmadik szettben a Kecskemét elleni felfogásban röplabdáztunk ismét, számomra teljesen érthetetlen módon. Ebben a periódusban a Szombathelyiek gyakorlatilag teljesen lemostak minket. A harmadik szett végén több kezdő játékost is leültettem a padra, és elbeszélgettem velük.
Úgy tűnik, hogy ez pozitívan hatott a csapatra. A negyedik szettben már egy teljesen más felfogásban kezdtünk, a szett közepétől fogva átvettük az irányítást. Sokkal összeszedettebben játszottunk, mint az előző két szettben. Lendületbe jöttünk így a szettet a végén nagy előnnyel tudtuk megnyerni.
Szerencsére ez az 5. szettre is kitartott, így végül egy fordulatos és nagyon nehéz mérkőzést sikerült a magunk javára fordítani.

Összességében az eredménnyel elégedett vagyok. A Szombathely legyőzése nagyon fontos volt. A Kecskeméttől meg ki lehetett kapni. De a mutatott játékkal és a lányok hozzáállásával abszolút nem.
Az előző hetek edzésein mutatott teljesítmény most abszolút visszaköszönt a mérkőzésen is.
Három játékost emelnék ki a csapatból: Bak Krisztina mindkét mérkőzésen kiválóan játszott, Auman Szabina főleg a második mérkőzés 4. és 5. szettjében nyújtott jó teljesítményt, Mike Mercédesz a Szombathely ellen csereként szállt be és sokat lendített a csapat játékán.

Folytatás január végén.

Statisztika:

Kovács Balázs edző

2014.12.20.