Leány OSB: szép siker a Gödöllő ellen

Keszthelyen folytatta bajnoki szereplését az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia leány serdülő röplabdacsapata. Kovács Balázs tanítványai szép győzelmet arattak a Gödöllő ellen, és három szettben kikaptak a Kecskeméttől, így a harmadik helyen léptek tovább csoportjukból. 

Szalayné Sebők Éva Leány OSB középszakasz; B-3 csoport 2. torna
2016. február 6. Keszthely

Résztvevő keret:
1. Béres Barbara szül. idő: 2000
2. Fejes Réka szül. idő: 2000
3. Hock Flóra szül. idő: 2000
4. Kolics Kíra szül. idő: 1999
5. Mészáros Zsófia szül. idő: 1999 (csapatkapitány)
6. Rucz Réka szül. idő: 2000 (Libero)
7. Szerecz Dalma szül. idő: 1999
8. Szőllősi Kíra szül. idő: 2000
9. Wágner Viki szül. idő: 2000
10. Zsom Anna szül. idő: 2000
11. Becker Elisa szül. idő: 2000

A résztvevő csapatok: (4 csapat)
1. MCM-Diamant KRA
Delta RSE Érd
KESI
Nyugat-Balatoni RSE
TEVA Gödöllői RC

1. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – TEVA Gödöllői RC
3:0 (25:16; 25:21; 25:23)
KRA UMSE: Wágner, Szőllősi, Szerecz, Zsom, Mészáros, Kolics Libero: Rucz Csere: Béres

2. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Kecskeméti SI
0:3 (24:26; 23:25; 20:25)
KRA UMSE: Wágner, Szőllősi, Szerecz, Zsom, Mészáros, Kolics Libero: Rucz, Csere: Béres, Becker

A középszakasz első tornáján az Érd csapatát sikerült 3:1 arányban legyőznünk, viszont a Nyugat Balatoni RSE csapatától 3:0-ás vereséget szenvedtünk. Így egy győzelemmel vágtunk neki a tornának. A továbbjutáshoz min. még egy győzelemre szükség volt. Erre előreláthatóan a Kecskeméti csapat ellen látszott a legkönnyebb lehetőség. Természetesen a továbbjutás volt a célunk. Végül nem teljesen így alakult.

Sajnos összesen csak 11 játékossal utaztunk el, betegség, sí tábor és egyéb családi okok miatt. Így a variációs lehetőségeink eléggé beszűkültek.

A gödöllői csapat ellen nagyon nagy kedvvel és koncentráltan kezdtünk. A taktikus és jól helyezett nyitásainkkal végig nyomás alatt tudtuk tartani őket, nem igazán tudták megjátszani a magas, jól támadó játékosaikat. Az első szettet így viszonylag simán meg tudtuk nyerni.
A második szettben is hasonló volt a játék képe, de itt már a Gödöllőiek kevesebbet hibáztak, mint az első szettben. Többször meg tudták már játszani a magas támadóikat, amivel sok pontot szereztek.
Nálunk inkább a szélső ütők gyűjtötték szorgalmasan a pontokat. Bár egy kicsit szorosabban mint az elsőt, de ezt a szettet is hoztuk.
A harmadikban aztán vezetett is az ellenfelünk, de fel tudtunk jönni és meg tudtuk fordítani az eredményt. És a szett végén, ha a legkisebb különbséggel is, de ezt a játékrészt is meg tudtuk nyerni.

A Kecskemét elleni meccsre már úgy készültünk, hogy továbbjutottunk, mivel az Érd is le tudta győzni a Gödöllőt. A Kecskemét nagyon motiváltan lépett pályára ellenünk, mert tudták, ha győznek ők is továbbjutnak.
A Hírös városiak ellen sajnos nem játszottunk olyan figyelemmel, mint az első mérkőzésen. Sokkal több volt a hiba és a nyitásaink sem voltak hatásosak. A Kecskemét nagyon jól védekezett. Sok kijátszott támadásunkat kivédekeztek. Ez egy kicsit elbizonytalanította az ütőinket. Ehhez még hozzájárult a bizonytalan nyitásfogadás is. Az első két szettet végül a legkisebb különbséggel elveszítettük. A harmadikban pedig már egy kicsit feladták a lányok.

A továbbjutásnak örülök, de annak viszont nem, hogy végül „csak” 3. helyen jutottunk tovább, mert a Kecskemét az ellenünk aratott győzelmével megelőzött minket.

Fejlődnünk nagyon sok mindenben kell. Elsősorban nyitásfogadásban, majd védekezésben és blokkban.

Kovács Balázs edző

2016.02.10.