Leány OSB: kettőt nyertünk hazai pályán

Hazai környezetben, a Kaposvári Egyetem tornacsarnokában kezdte meg középszakasz-szereplését a Kaposvári Röplabda Akadémia RÖAK Kék elnevezésű leány együttese az Országos Serdülő Bajnokságban. Kovács Balázs tanítványai a székesfehérváriakat 3-0-ra, a szolnokiakat pedig 3-1-re verték meg, a záró találkozón aztán nagy csatában kikaptak a szombathelyiektől. 

Beszámoló

A 2018/2019. évi Szalayné Sebők Éva U17 Országos Serdülő Bajnokság Középszakasz; B-3 csoport 1. torna
2018.11.24. Szombat, Kaposvár (Kaposvári Egyetem)

Résztvevő keret:
1. Balogh Dominika szül. idő: 2003
2. Joó Noémi szül. idő: 2003 (Libero 1)
3. Pácsonyi Petra szül. idő: 2004
4. Pavlovics Tímea szül. idő: 2004
5. Vértes Hanna szül. idő: 2003
6. Tóth Jázmin szül. idő: 2003
7. Vajda Virág szül. idő: 2003 (Csapatkapitány)
8. Warmbir Kristina szül. idő: 2003
9. Zana Fanni szül. idő: 2003
10. Stettner Zsófia szül. idő: 2003
11. Vida Bonita szül. idő: 2003 (Libero 2)

Résztvevő csapatok:
Felsővárosi Fésüs RAF
RÖAK Kaposvár KÉK
Szolnoki Sportiskola
SZOMBATHELYI SI/HVSE – A

1. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Felsővárosi Fésüs RAF
3:0 (25:17; 25:19; 25:19)
KRA UMSE: Warmbir, Tóth, Vajda, Zana, Balogh, Vértes Libero: Joó, Vida Csere: Pavlovics, Stettner, Pácsonyi

2. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Szolnoki Sportiskola
3:0 (25:16; 25:22; 15:25; 25:18)
KRA UMSE: Warmbir, Balogh, Vajda, Tóth, Stettner, Vértes Libero: Joó, Vida Csere: Pavlovics, Zana, Pácsonyi

3. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – SZOMBATHELYI SI/HVSE – A
1:3 (25:17; 9:25; 22:25; 12:25)
KRA UMSE: Warmbir, Balogh, Vajda, Tóth, Stettner, Vértes Libero: Joó, Vida Csere: Pavlovics, Zana, Pácsonyi

A tornát megelőzően azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy ebből a csoportból tovább jussunk az elődöntőbe. Az előzetes erőviszonyok alapján ez nem is tűnt elérhetetlennek. A Szolnokkal az előző körben is játszottunk és sikerült is őket 3 szettben legyőzni. A fehérvári csapat ellen az elmúlt héten edzőmérkőzésen találkoztunk és Őket is felülmúltuk. Mivel a csoport első és második helyezettje is tovább jut, ezt e két mérkőzést mindenképpen hoznunk kellett.
A Szombathelyi csapatról annyi információnk volt, hogy az előző körben a csoportjuk második helyén végeztek a Vasas mögött.

A Fésüs csapatának legyőzése szerencsére nem okozott gondot, biztosan nyertünk 3 szettben. A mérkőzés során már egy korábban általam elképzelt felállást is kipróbáltunk, amit már edzésen is gyakoroltunk. Tóth Jázmin ment át feladóba, míg az Ő helyét 4-es ütő poszton Stettner Zsófia vette át.

A Szolnok ellen már ebben a felállásban kezdtünk, ami az első szettben kifejezetten jól működött, ami egy viszonylag sima szettgyőzelmet eredményezett. A második szettet már nehezebben, de sikerült hozni. A harmadik játékrészben már-már azt hittük, hogy megvan a mérkőzés, amit a Szolnok abszolút ki is használt. Feljavult a játékuk, nagyon sok ejtett labdájuk, illetve támadásuk esett le nálunk. Ekkor nagyon lassan reagáltuk le a játékszituációkat. Több alkalommal is csak álltunk a pályán és néztük, hogy hogyan esik le a labda.
A negyedik játékrészben egészen 18:18-ig teljesen kiegyenlített játék folyt a pályán. Küzdöttünk, de igazán nem ment a játék. Támadásaink esetlegesek voltak, nyitásfogadásunk nem volt pontos. Aztán jó nyitásokkal magunkhoz ragadtuk a játék irányítását és egy állásban befejeztük a mérkőzést.

A Szombathely elleni mérkőzés kis csúszással kezdődött, mivel a Szolnok-Fehérvár mérkőzés végül 5 szettes lett.
Ezt a meccset végre olyan lendülettel kezdtük el, amit már régóta szerettem volna látni a pályán. A lányok lelkesek, motiváltak és kellően agresszívek voltak. Ennek köszönhetően jó volt a játék, jól sikerültek a dolgaink és a szerencse is mellénk állt. Ez elbizonytalanította, az egyébként jó erőkből álló vasiakat, így ezt a szettet végül simán sikerült hoznunk.
A második szettben ellenfelünknek sikerült ránk erőltetnie a játékát. Agresszív, jól helyezett nyitásokkal szétszedték állásainkat, gyakorlatilag támadásig sem tudtunk igazán eljutni. Ezt a szettet emiatt „fel is adtam”, a hibázó játékosokat kivettem a játékból.
A harmadik szettben aztán ismét jól játszottunk, 20-20-ig teljesen együtt ment a két csapat. 20 fölött több egyéni hibát vétettünk fogadásban és támadásban. 22:23-nál egyenlíthettünk volna, de hibáztunk támadásban a következő labdát pedig kihasználta ellenfelünk.
A negyedik szettre elfogytunk mind fizikailag, mint mentálisan. Itt jött ki, hogy több játékosunk is a nap folyamán végig betegen játszott.

Összeségében az egyfelől elégedett vagyok a két győztes meccsel, de sajnálom a Szombathely elleni meccset, amit akár meg is nyerhettünk volna.

A többi közül nagyon kiemelkedő egyéni teljesítmény a mai napon nem volt. Több játékosnak is voltak kifejezetten jó periódusai, de ugyanúgy gyengébbek is.

Folytatás január végén a középszakasz 2. fordulójával Székesfehérváron.

Statisztika:

Kovács Balázs – edző

2018.11.26.