Leány OSB: két győzelem, egy vereség

Hazai környezetben, a Kodály iskola tornatermében folytatta bajnoki szereplését az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia leány serdülő csapata a korosztályos bajnokságban. Kovács Balázs tanítványai, csakúgy, mint az első tornán, két győzelemet és egy vereséget könyvelhettek el, így a második helyen léptek tovább a csoportból.

Beszámoló

Szalayné Sebők Éva Leány OSB alapszakasz; A-2 csoport 2. torna
2014. november 14. Kaposvár (Kodály)

 

Résztvevő keret:
Becker Elisa szül. idő: 2000
Béres Barbara szül. idő: 2000
Fehér Kata szül. idő: 1999
Fejes Réka szül. idő: 2000 (Libero)
Hock Flóra szül. idő: 2000
Kolics Kíra szül. idő: 1999
Mészáros Zsófia szül. idő: 1999 (csapatkapitány)
Rucz Réka szül. idő: 2000 (Libero)
Szerecz Dalma szül. idő: 1999
Ujlaki Hanna szül. idő: 2000
Ullrich Boglárka szül. idő: 1999
Váldi Dominika szül. idő: 1999
Wágner Viki szül. idő: 2000
Zsom Anna szül. idő: 2000


A résztvevő csapatok:
(4 csapat)
1. MCM-Diamant KRA
Budaörsi DSE
Közgáz SC és DSK
Vasas Óbuda-KRA


1. Mérkőzés

1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Budaörsi DSE
3:0 (25:13; 25:20; 25:13)
KRA UMSE: Fehér, Váldi, Ullrich, Zsom, Mészáros, Kolics Libero: Rucz Csere: Wágner, Béres


2. Mérkőzés

1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Közgáz SC és DSK
3:0 (25:18; 25:10; 25:18)
KRA UMSE: Fehér, Váldi, Ullrich, Zsom, Mészáros, Kolics Libero: Rucz, Fejes Csere: Wágner, Béres, Becker, Hock, Ujlaki, Szerecz

3. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Vasas Óbuda-KRA
0:3 (11: 25; 20:25; 13:25)
KRA UMSE: Fehér, Váldi, Ullrich, Zsom, Mészáros, Kolics Libero: Rucz Csere: Wágner, Béres

 

Sajnos nem túl jó előjelekkel vágtunk neki ennek a tornának, mivel a keddi edzésen Szőllősi Kíra csuklója megsérült. Így már a szerdai megye bajnoki mérkőzésen is egy új felállásban játszottunk. Váldi Dominika foglalta el a helyét, aki korábban nem ebben a szerepkörben játszott. Illetve volt a csapaton belül egy kis konfliktus is, de úgy tűnik, hogy szombatra ez rendeződni látszott. A Vasas ebből a csoportból kiemelkedik, ellenük teljesen esélytelenül lépett pályára mindhárom ellenfél, köztük mi is. Így a csoport második helyét – ami továbbjutást ér – céloztuk meg. Ehhez ugye az kellett, hogy a másik két ellenfelünket legyőzzük.

Ezt végül elég könnyedén teljesítettük is. Sem a Budaörs, sem a Közgáz legyőzése nem okozott különösebb gondot. A Budaörs ellen nagyon szépen taktikusan szerváltunk, ezzel megalapoztuk a sikert. A Közgáz sajnos egy nem teljes csapattal érkezett, ellenünk teljesen szétestek. Az előző Budapesti fordulóban sokkal nehezebben tudtuk legyőzni őket, teljesen más összeállításban játszottak. A 3. szettben már a korábban kevesebbet játszóknak is tudtam lehetőséget adni.

A harmadik, már estébe nyúló mérkőzésünket a Vasas ellen játszottuk. Ez lehetett volna az a mérkőzés, ami igazán erőfelmérésnek megfelelő lett volna, de sajnos nem így alakult. Kifejezetten gyengén, megilletődötten kezdtünk, gyakorlatilag a Vasas lelépett minket teljesen. Egyedül a második szett bizonyos szakaszaiban voltunk egyenlő partnerük, de ekkor már náluk is inkább már a cserék játszottak.

A három meccsből egyedül csak az első mérkőzésen látottakkal vagyok elégedett. A Közgáz elleni mérkőzés arra volt jó, hogy a cserék is lehetőséget kapjanak. A Vasas elleni meccs után sajnos hiányérzetem maradt.

Statisztika:

Kovács Balázs edző

 

 

2015.11.17.