Leány OSB: két győzelem, egy vereség a fővárosban

Két győzelemmel és egy vereséggel kezdte meg szereplését a leány Országos Serdülő Bajnokságban az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia együttese. Kovács Balázs tanítványai három szettben vertékj a Budaörsöt, 3:1 arányaban rendező Közgáz csapatát, majd 3-0-ra kaptak ki a jóval esélyesebb Vasastól. Íme, a részletek.

Beszámoló
Szalayné Sebők Éva Leány OSB alapszakasz; A-2 csoport 1. torna
2014. október 3. Budapest (Corvinus Egyetem, Közgáz)

 

Résztvevő keret:

1. Becker Elisa szül. idő: 2000
2. Béres Barbara szül. idő: 2000
3. Fehér Kata szül. idő: 1999
4. Fejes Réka szül. idő: 2000
5. Garami Hanna szül. idő: 1999
6. Hock Flóra szül. idő: 2000
7. Kolics Kíra szül. idő: 1999
8. Mészáros Zsófia szül. idő: 1999 (csapatkapitány)
9. Rucz Réka szül. idő: 2000 (Libero)
10. Szerecz Dalma szül. idő: 1999
11. Szőllősi Kíra szül. idő: 2000
12. Ujlaki Hanna szül. idő: 2000
13. Ullrich Boglárka szül. idő: 1999
14. Vádi Dominika szül. idő: 1999
15. Wágner Viki szül. idő: 2000
16. Zsom Anna szül. idő: 2000

A résztvevő csapatok: (4 csapat)
1. MCM-Diamant KRA
Budaörsi DSE
Közgáz SC és DSK
Vasas Óbuda-KRA

1. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Budaörsi DSE
3:0 (25:13; 25:22; 25:16)
KRA UMSE: Zsom, Szőllősi, Mészáros, Ullrich, Kolics, Váldi Libero: Rucz Csere: Fehér, Becker, Ujlaki, Béres, Szerecz

2. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Közgáz SC és DSK
3:1 (25: 27; 25:20; 25:19; 25:17)
KRA UMSE: Fehér, Szőllősi, Mészáros, Ullrich, Kolics, Váldi Libero: Rucz Csere: Szerecz, Fejes, Hock, Garami, Wágner

3. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Vasas Óbuda-KRA
0:3 (16: 25; 7:25; 15:25)
KRA UMSE: Fehér, Szőllősi, Mészáros, Ullrich, Kolics, Váldi Libero: Rucz Csere: Wágner, Szerecz, Becker, Ujlaki, Béres

A tavalyi szezonhoz képest jelentős átalakuláson ment át a serdülő csapat. Több alapember is távozott a csapatból (iskolai elfoglaltságok miatt abbahagyta, külföldi ösztöndíj, Ifjúsági csapatba ment fel) illetve sokan jöttek fel a gyermek csapatból és van olyan is, aki a tavalyi év kihagyása után tért vissza. Tehát tulajdonképpen egy teljesen új társasággal kezdtük meg a munkát az év elején, és mivel az első forduló nagyon koránra lett ütemezve, nem volt túl sok idő a felkészülésre.Augusztus végén kezdődtek az edzések és ebben az időszakban leginkább a fizikai felkészülésre fektettük a hangsúlyt, csak a versenyt megelőző kb. két hét volt az, amikor már a csapat összecsiszolásán dolgoztunk.

Ez a torna volt az első tétmeccse a társaságnak, ami a Budaörs elleni mérkőzésen abszolút meglátszott. Eléggé akadozott a csapatjátékunk. De ahogy haladtunk előre egyre inkább kezdett működni a dolog és végül viszonylag simán 3:0 arányban sikerült legyőznünk a Budaörsieket. Leginkább a jó nyitásainkkal tudtuk elbizonytalanítani őket és azt gondolom, hogy támadásban is jobbak voltunk.

A második mérkőzésen már egy valamivel erősebb csapat ellen, a Közgáz ellen kellett játszanunk. Az első szettben folyamatosan hátrányban kellett játszanunk, de a szett végére sikerült feljönnünk, még szett labdánk is volt, de végül minimális különbséggel elbuktuk ezt a szettet. Érzésem szerint nem voltunk kellőképpen felpörögve erre a mérkőzésre. Viszont a 2. és 3. szettben sikerült felvenni a ritmust és folyamatosan őröltük fel ellenfelünket. A negyedik szettben már teljesen átvettük az irányítást, szerintem a Közgáz elfáradt. Ebben a játékrészben már több cserejátékosnak is tudtam lehetőséget adni.
Elsősorban támadásban kerekedtünk föléjük, főleg a szélső ütőink nyújtottak jó teljesítményt.

A harmadik mérkőzésünket a jó erőkből álló VASA-KRA csapata ellen játszottuk, akikről azt kell tudni, hogy amellett, hogy együttműködési szerződést kötöttek a KRA-val, ők a tavalyi címvédők.
Az első szett közepéig tartottuk velük a lépést, csak pár pont különbség volt a két csapat között. De a szett végéig folyamatosan növelték előnyüket így simán nyerték a játszmát. A második szett elején gyakorlatilag kiszerváltak bennünket az egyik játékosuk fantasztikus szériát fogott ki. Ezt a szettet nagy különbséggel vesztettük el. A harmadik elején szintén együtt mentünk velük de a végére ismét elfogytunk. Végül sima vereséget szenvedtünk. Ekkor már mi is fejben elfáradtunk.

Összességében elégedett vagyok a 3 mérkőzésen látottakkal. Kicsit talán több is volt a vártnál. Főleg a Közgáz ellen játszottunk helyenként kifejezetten jól. Nyitásaink jók voltak és a nyitásfogadásunk is viszonylag stabil volt, bár nem pontos. Csak a Vasas ellen volt gyenge.
Támadásunk rendben volt, de védekezésben akadtak főként helyezkedési hibák.

Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak: Mészáros Zsófi, Kolics Kíra, Szőllősi Kíra

Statisztika:

Kovács Balázs edző

2015.10.09.