Leány OSB: csoportarmadik a RÖAK KÉK

Két győzelemmel és két vereséggel csoportja harmadik helyén végzett a Kapsovári Röplabda Akadémia KÉK együttese a leány Országos Serdülő Bajnokság alapszakaszában. Kovács Balázs lányai a második játéknapon előbb megverték a Jászberényt, majd kikaptak a Békéscsabától. 

Beszámoló

A 2018/2019. évi Szalayné Sebők Éva U17 Országos Serdülő Bajnokság alapszakasz; A-1 csoport 2. torna
2018.10.14. Vasárnap, Budapest (MTK Röplabda Csarnok)

Résztvevő keret:
1. Balogh Dominika szül. idő: 2003
2. Joó Noémi szül. idő: 2003 (Libero 1)
3. Pácsonyi Petra szül. idő: 2004
4. Pavlovics Tímea szül. idő: 2004
5. Stirling Anna szül. idő: 2003
6. Tóth Jázmin szül. idő: 2003
7. Vajda Virág szül. idő: 2003 (Csapatkapitány)
8. Warmbir Kristina szül. idő: 2003
9. Zana Fanni szül. idő: 2003
10. Vértes Hanna szül. idő: 2003
11. Vida Bonita szül. idő: 2003 (Libero 2)

Résztvevő csapatok:
Békéscsabai RSE
Jászberényi RK
MTK Budapest
RÖAK Kaposvár KÉK
Szolnoki Sportiskola

1. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Jászberényi RK
3:0 (25:23; 25:13; 25:18)
KRA UMSE: Warmbir, Tóth, Vértes, Zana, Balogh, Vajda Libero: Joó, Vida Csere: Pavlovics, Stettner, Pácsonyi

2. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Békéscsaba
0:3 (11:25; 16:25; 16:25)
KRA UMSE: Warmbir, Tóth, Vértes, Zana, Balogh, Vajda Libero: Joó, Vida Csere: Pavlovics, Stettner, Pácsonyi

A csoport második tornája előtt azt a célt tűztük ki magunknak, hogy a jászberényieket mindenképpen, de a Békéscsabát is megpróbáljuk legyőzni.

Teljes kerettel utaztunk, mindenki rendelkezésre állt. Annyi változtatást hajtottunk végre csapaton belül, hogy ezúttal két liberoval, Joó Noémival és Vida Bonitával játszottunk.

A Jászberény elleni mérkőzés elején érződött a játékunkon, hogy a heti edzésmunkánk nem volt megfelelő. Lassan, körülményesen, figyelmetlenül röplabdáztunk. Ennek köszönhetően hamar 4-5 pontos hátrányba kerültünk. A szett közepére viszont már sikerült felvenni a ritmust és a feljavult nyitásainknak köszönhetően utolértük ellenfelünket. A szett végén a kiegyenlített küzdelemből mi jöttünk ki jobban 24-23-nál egy szépen kidolgozott támadást követően megszereztük a szett győzelmet.
A második játszmától kezdve már mi irányítottuk a játékot, ellenfelünk elbizonytalanodott, így könnyű dolgunk volt. Elég hamar 2:0-s előnybe kerültünk.
A harmadik szettben is mi irányítottuk a játékot, bár a szett közepén volt egy szakasz amikor már könnyelműek voltunk, de végül biztosan nyertük meg ezt a játékrészt is.

Az igazi erőfelmérő ezután következett a Békéscsaba ellen. A mérkőzést megelőzően bíztunk benne, hogy esetlegesen sikerül meglepnünk a viharsarki csapatot. Gondoltuk ezt a korábbi mérkőzések képe alapján, de hamar kiderült, hogy ehhez nagyon extrát kellene nyújtanunk. Ellenfelünk nagyon pontosan magabiztosan szinte hiba nélkül játszott. Határozottan, stabilan nyitottak, amellyel nyomást helyeztek a nyitásfogadóinkra. Nagyon sok hosszú labdamenet volt, amelyek rendre az ellenfelünk pontjaival végződtek. Vagy ők ütötték be a labdákat, vagy mi hibáztunk bele.
Ez volt jellemző az egész mérkőzésre, végig alárendelt szerepet játszottunk, bár véleményem szerint nem játszottunk rosszabbul, mint a Jászberény elleni mérkőzésen. Sokkal több ilyen hőfokú mérkőzést kellene játszanunk ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseken sikeresek tudjunk lenni.
Azok a nyitások, támadások amelyek a Szolnok és a Jászberény ellen hatásosak voltak, itt hatástalannak bizonyultak. Az első szett végétől Vida Bonita játszott libero poszton, aki abszolút meghálálta a bizalmat.

Ebben a csoportban 2 győzelemmel és 2 vereséggel a csoport 3. helyén végeztünk. Ez a helyezés a jelenlegi tudásunk és a látottak alapján abszolút reális.

Folytatás november 24-25-én a középszakasz első tornájával.

Kovács Balázs – edző

2018.10.20.