Leány OMK – edzői értékelő

A 13. helyet szerezte meg a Kaposvári Röplabda Akadémia Ékes Erika vezette együttese az Országos Mini Kupa budapesti döntőjében. A látottakat az edző értékelte.

„A csoportmérkőzések során a KRA 2 és az UTE 2 csapatával kerültünk szembe. Mindkét mérkőzésünket 2:0 arányban nyertük meglepően szép és határozott játékkal. A csapat tagjai a szezonban lejátszott mérkőzéseken igen kevés lehetőséget kaptak, volt olyan játékos a csapatban, aki áprilisban kezdett röplabdázni.
Ezzel a két győzelemmel lettünk csoport elsők. A keresztjátékban a sorsolás fintorának köszönhetően a RÖAK 2-es csapatával kerültünk szembe, a több játékrutinnal rendelkező RÖAK 2-es csapat nyert 2-0-ra és jutott a legjobb nyolc közé.
Másnap a 13-24. helyért játszottunk. Újabb 3 fős csoportokba osztottak minket, ahol újabb kört játszottunk, előbb a Törökugrató csapatát, majd a Delta 2-es csapatát vertük 2:0 arányban, így játszhattunk újra csoport elsőként a 13. helyért a Tatabánya csapatával, mely mérkőzést 2:1 arányban megnyertünk, így a 13. helyen végeztünk.
Kellemes csalódás volt a lányok játéka, a hét mérkőzésen 3 szettet veszítettünk a két nap során. Személyes véleményem, hogy ennek és a kisebb korcsoportoknak több versenyzési lehetőséget kellene adni, érdemes lenne akár házi-bajnokságokat szervezni.”

2017.05.13.