Leány OMK: 35 csapat közül 17. a RÖAK-Piros

Négy győzelemmel és két vereséggel a 17. helyet szerezte meg a Kaposvári Röplabda Akadémia együttese a leány Országos Mini Kupa szegedi döntőjében. Rák Rebeka és Hanusz Réka fiatal tanítványai, akik a rutinszerzés jegyében az U13-as bajnokság kvalifikációs tornáin is részt vettek, tisztesen helytálltak a 35 csapatot számláló mezőnyben. A lányok pozitív érzésekkel tértek haza a kétnapos viadalról, ami lendületet adhat a folytatáshoz. 

BESZÁMOLÓ
Szeged  OMK, 2018.05. 5-6.
RÖAK-Piros

A csapat tagjai:
1. Kalmár Lili
2. Rőhrig Laura
3. Inkei Fanni
4. Bencze Szófia
5. Lőrincz Gabriella
6. Pilbauer Blnaka
7. Bellai Eszter
8. Zana Flóra
9. Cséplő Fanni
10. Husztik Zsófia
11. Klug Eliza
12. Somogyi Petra

Résztvevő csapatok:
35 csapat vett részt a versenyen!

Mérkőzések:
RÖAK Piros – BRSE 3.  0:2 (-22; -2)
RÖAK Piros – Viadukt 1. 2:0 (1; 18)
RÖAK Piros – Nagykőrösi Kinizsi 2:0 (11; 9)
RÖAK Piros – Student 1:2 (15; -21; -16)
RÖAK Piros – Pénzügyőr 2:1 (14; -20; 11)
RÖAK Piros – Kertvárosi SE 2:1 (13; -24; 9)

Az Országos Mini Kupát a 17. helyen zárta a RÖAK Piros csapata.
A versenyt minden csapat hármas csoportokba sorolva kezdte. A mi csoportunkban a BRSE 3. és a Viadukt 1. csapat volt. Az első mérkőzésünket a BRSE ellen játszottuk, ahol a 2:0-ra veszítettünk. Lényegében egy sima mérkőzés volt, sajnos az erősebb sorunkkal vesztettünk a gyengébb soruk ellen, így a második szettben már nem volt sok esélyünk. (Ők lettek a végső győztesek is.) Ezzel el is dőlt a sorsunk, mert a legjobb 12-be már nem kerülhettünk. A második csoportmeccsünket megnyertük egy jelentősen gyengébb csapat ellen, így 13-21 helyezésekért folytathattuk a küzdelmet.
A délutáni két mérkőzés egyikét nyertük simán, sajnos nem volt egy értékes mérkőzés. A következő azonban már nagyon hasznos volt, annak ellenére, hogy a döntő szettben két ponttal alulmaradtunk 18:16-ra vesztíve. Egy vereséggel és egy győzelemmel másnap a 17-21 helyekért játszhattunk. Az első naphoz hozzá tartozik, hogy legjobb játékosunk, Kalmár Lili nem volt ott velünk családi elfoglaltság miatt, de a második napon már csatlakozott.
A vasárnap a mi napunk volt. Két győzelmet gyűjtöttünk be a már teljes csapatunkkal. Mindegyik 2:1-es volt, nagyon küzdelmes, szoros, izgalmas. Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernünk őket, mert a gyerekeknek ez a nagyon nehéz szezon után talán adott egy kis önbizalmat. Megérezték, hogy miért is edzettünk egész évben. Megérezték milyen küzdeni, annyira izgulni, amit még soha nem éreztek és abból a helyzetből győztesként kijönni. Nagyon tudnak küzdeni, amit nekem is csak most mutattak meg igazán.
Így a hétvégét 6/4-es mutatóval zártuk, ez pedig a 17. helyezéshez volt elegendő.
Nem szeretnék külön kiemelni senkit, mert mindenki újat tudott mutatni magából. Számunkra ez a verseny nagyon fontos volt, nagyon kellett. Pozitív érzésekkel jöttünk el, ez pedig lendületet adhat a folytatáshoz.

Rák Rebeka edző

2018.05.15.