Leány OMB Röak Piros – kaposvári beszámoló

2019. 01. 26-án az 4. OMB fordulón vett részt a RÖAK „Piros” csapata Kaposváron a RÖAK UMSE rendezésében.  A versenyen 7 csapat mérkőzött két csoportban, ahol körmérkőzéses rendszerben folytak a küzdelmek, majd keresztjáték után a helyosztók következtek.

A 4. helyen végzetünk a 4. országos mini tornán. Nagyon őrültünk,hogy hazai környezetben játszhattunk végre, igaz talán a lányokon nagyobb volt a teher, és sokkal lámpalázasbban játszottak mint eddig. Az első meccsünket nagy riválisunk, a Pécs ellen kezdtük, és 2:1 re sikerült nyernünk. Az első két szetett remekül kezdtük el, jó nyitásokkal, ami nagyon fontos volt. A harmadik szettben kicsit kiengedtünk már.

Második meccsünket Kalocsa csapata ellen játszottuk, és 3:0-ra kikaptunk ellenük. Egyelőre előrébb tartanak, mint mi. Nem tudtuk felvenni a versenyt velük, és egy kicsit a bátorságunk is elillant a meccsre.
A harmadik meccsünket Dunaújváros 1. csapatával játszottuk, és 2:0-ra nyertünk. A DSE 1 csapata kevesebb emberrel érkezett. mint amennyivel kellett volna, ezért automatikus mi nyertünk volna, de azért lejátszottuk a mérkőzést . Mindegyik lánytól kértem, hogy róbáljon meg ütni és felsővel átnyitni. Annak ellenére, hogy sok hibával játszottunk, azért tudtunk nyerni még igy is.

A negyedik meccsünket a budapesti Emericius csapata ellen játszottunk. Ez volt a döntőbe kerülést játszó mérkőzésünk. Sajnos a lányokon nagyon úrrá lett a pánik és az izgalom emiatt. Eddig még sosem kerültünk a legjobb négybe. A rengeteg rontás ennek volt köszönhető, hogy nagyon félve játszottunk, és 2:0-ra kikaptunk.
Utolsó meccsünket a 3-4. helyért a Dunaújváros 2. csapata ellene játszottuk. Egy jó meccset játszottunk, de sajnos a végjátékban mind a két szettben leblokkultunk, és szinte amibe beleértünk el is rontottuk. 2:0-ra kikaptunk. Összességben büszke vagyok a lányokra: a kötelező meccseket nagyon szépen hozták, és a fejlődést látom rajtuk minden torna alkalmával.

Játékosok:
Zsalakovics Míra
Fenyvesi Zorka
Husztik Zsófia
Laczó Eszter
Kovács Krisztina Jázmin
Somogyi Petra
Váradi Léna
Szilágyi Réka
Különdíjazott: Laczó Eszter

Szombathelyi Kitti edző

2019.01.30.