Leány OMB-ranglista: két kaposvári csapat is döntős lehet!

A leány Országos Mini Bajnokság (OMB) szervezői közzétették aktuális ranglistájukat, és nagy öröm, hogy a Kaposvári Röplabda Akadémia két csapata is az első tíz között szerepel a listán. Ráadásul a RÖAK Kék együttese mellett a RÖAK Sárga is jó eséllyel pályázik arra, hogy bejusson az országos, 12-es döntőbe. 

A rangsort magabiztosan vezeti a szegediek első csapata a békéscsabaiak és az érdiek előtt. A RÖAK Kék elnevezésű alakulat egész éves, kiegyensúlyozott teljesítményének és nem utolsó sorban több tornagyőzelmének köszönhetően, 132 ponttal az igen előkelő ötödik helyen tanyázik az 51 csapatot felvonultató mezőnyben. Ékes Erika és Horváth Alexandra tanítványai három első, négy második és egy negyedik helyet könyvelhettek el eddig, és lényegében a tavalyi évhez hasonlóan készülhetnek már a fináléra.
A RÖAK Sárga elnevezésű gárda eddig kilenc tornán vett részt, és egyebek mellett két első, valamint három harmadik és két negyedik helyet is elért, ami 102 pontot hozott a konyhára. A szervezők a kvalifikációs időszak lezárásakor a legjobb hat eredményt veszik majd figyelembe, így a döntőbe jutáshoz jól kell majd hajrázniuk Pintér Zsanett és Szombathelyi Kitti lányainak.
A RÖAK Piros elnevezésű csapat, Rák Rebeka és Hanusz Réka irányításával, egy évvel fiatalabb együttesként, a tapasztalatszerzés jegyében szerepel az U13-as bajnokságban, de így is a 42. helyen áll a rangsorban. A fiatalok négy tornán próbáltak szerencsét, és egy hatodik, valamint három hetedik hellyel gazdagodtak. 

omb-ranglista_2017_2018_leany_0326.xls

2018.03.27.