Leány OMB: jól helytállt a RÖAK a Savaria Kupán

A leány Országos Mini Bajnokság újabb kiemelt kvalifikációs tornáján szerepelt sikerrel a Kaposvári Röplabda Akadémia együttese. Ékes Erika tanítványai a szombathelyi Savaria Kupán léptek pályára, és az erős mezőnyben, 12 csapat közül az előkelő ötödik helyet szerezték meg. A lányok a csoportkört egy győzelemmel és egy vereséggel zárták, majd a keresztjáték során szoros csatában kikaptak a Gödöllőtől.

A RÖAK növendékei a helyosztókon már nem hibáztak, így két szép sikerrel fejezték be a küzdelmeket. A kaposvári csapatból Tóth Sára hozta el a csapat legjobbjának járó különdíjat. A Savaria Kupa győztese a Vasas lett.
Az Országos Mini Bajnokság február 25-én, szombaton Kaposváron folytatódik, a Táncsics gimnázium sportcsarnokában kilenc együttes méri majd össze egymással az erejét.

Savaria Kupa- Szombathely
2017. február 5.

Keret tagjai: Pavlovics Tímea, Szabó Regina, Blum Vanda, Fodor Zoé, Tóth Sára, Bodrogi Sára, Péterfai Jázmin, Zádori Dóra, Itvás Bianka, Pácsonyi Petra, Barsi Anna, Paizs Luca edző: Ékes Erika

A torna első mérkőzését a Kodolányi Székesfehérvár csapatával játszottuk, melyet álmos játékkal 1-2-re (57-63) elvesztettünk. Következett a Tatabánya csapata, akik ellen szép, taktikus játékkal 2-1 arányban (59-64) nyertünk – a harmadik játékrészben MINDEN játékos lehetőséget kapott arra, hogy kipróbálhassa magát az szombathelyi országos torna igen erősre sikeredett mezőnyében. Egy vereséggel és egy győzelemmel lettünk csoportunkban másodikak.
A keresztjátékban a Gödöllő csapatával játszottunk a legjobb négybe kerülésért. Az első szett elbukása után a második csapat szép játékával egyenlítettünk, majd a harmadik szettben épphogy, de alulmaradtunk. Az 5-8. helyért először a SzOESE csapatával játszottunk, mely mérkőzést hullámzó játékkal, a harmadik szettet nagy hátrányból megfordítva sikerült megnyerni. Az utolsó mérkőzésen a Dabronc csapatával csaptunk össze, ahol izgalmas mérkőzésen 2-1-es győzelmet szereztük meg az első csapatom taktikus és szép játékával. Végül az ötödik helyet sikerült megszereznünk.

A kaposvári csapatból Tóth Sára hozta el a csapat legjobbjának járó különdíjat.
A torna All-star csapata
• Sütő Panna (Gödöllő)
• Budai Viktória (Kodolányi)
• Bánki Borka (Vasas)
• Réthelyi Orsolya (Hercules)

A torna végső sorrendje:
1. Vasas
2. Hercules
3. Gödöllő
4. Kodolányi
5. Kaposvár
6. Dabronc
7. Graz
8. Szombathelyi Sportiskola
9. Nyugat-Balatoni Regionális SE
10. Tatabánya
11. Veszprém
12. Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület

Jelenleg a ranglistán az 5. helyet foglaljuk el.

Ékes Erika edző

2017.02.08.