Leány OMB, I. osztály, 1. forduló – negyedik helyen a RÖAK Dunakeszin

Dunakeszin kezdte meg szereplését a Kaposvári Röplabda Akadémia leány U13-as A-csapata. Kertész Gabriella tanítványai az I. osztályban szerepelnek, és a bemutatkozó tornát biztató játékkal a negyedik helyen zárták.

Hat csapat részvételével kezdődtek meg a küzdelmek Dunakeszin az OMB 1. fordulójában. A 2 csoportban a körmérkőzések után alsóházi keresztjáték következett, majd a 4 között ismét keresztjáték és a helyosztók döntötték el a végső sorrendet.
A csoportmeccsek során nagyon szoros mérkőzéseket játszott csapatunk, de 2:1-es vereséget szenvedett mindkét mérkőzésen. Így csoport harmadikként játszottunk keresztjátékot, ami sima 2:0-as győzelmet hozott. A 4 között ismét az UTE csapatával játszottunk és sajnos nem sikerült legyőzni őket, 2:1 arányban alul maradtunk és a 3. helyért szállhattunk harcba a Szeged csapatával. A nap utolsó mérkőzésén már fejben nem tudtunk koncentrálni, így lecsúsztunk a bronzéremről.
A csapat játékával elégedett voltam, bár sok nyitást rontottunk. Az egymás után lejátszott öt mérkőzésen fizikálisan és fejben is elfáradtak a lányok valamint a lelkesedés is alábbhagyott. Az 1-4. helyen végzett csapatok közel azonos játékerőt képviseltek, úgyhogy aggodalomra semmi ok, javítva hibáinkon a következő fordulóban a célunk, hogy éremmel térjünk haza.

Csoportmérkőzések:
-Szegedi RSE narancs- Röak Kaposvár „A”: 2:1
-UTE U13 lila- Röak Kaposvár „A”: 2:1

Keresztjáték:
– Röak Kaposvár „A”- VSD: 2:0
– UTE U13 lila- Röak Kaposvár „A”: 2:1

3-4. helyért:
-Szegedi RSE narancs- Röak Kaposvár „A”: 2:1

Végeredmény:
1. Linamar BRSE kék (Békéscsaba)
2.UTE U13 lila
3.Szegedi RSE Narancs
4. Röak Kaposvár „A”
5.VSD ( Dunakeszi)
6. Gödöllői RC

Jók: Ferencz Emese, Vida Eszter, Borovszky Dorottya

 

Kertész Gabriella edző

2019.10.24.