Leány OMB: hatodik helyen a RÖAK Kék!

Az egész szezonban kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, és az Országos Mini Bajnokság (U13) döntőjében is kiválóan helytállt a Kaposvári Röplabda Akadémia leány, RÖAK Kék elnevezésű csapata. Ékes Erika és Horváth Alexandra tanítványai a kétnapos szegedi döntőben másodikként léptek tovább a csoportkörből, a nyolcaddöntőben pedig legyőzték a Sümeg-Dabronc együttesét. A folytatásban is több nagy csata várt a mieinkre, akik végül a hatodik helyen zártak. A RÖAK Kék az elmúlt hónapokban igazi csapattá alakult, és megmutatta, hogy a kaposvári csapatokkal is számolni kell az élmezőnyben.

BESZÁMOLÓ
OMB döntő Szeged

Résztvevő csapatok:
Sümeg-Dabronc
BVSC-Zugló
Szeged RSE 1
UTE 1
Szolnoki SSI
Delta RSE
MTK Budapest
Penta – Gödöllő RC
Nyíregyházi SC B
Békéscsaba RSE 1
RÖAK Sárga
RÖAK Kék

Csoportmérkőzések során a Békéscsaba RSE 1 és a RÖAK Sárga csapataival kerültünk szembe.
RÖAK KÉK-RÖAK SÁRGA: 2-1 (25-10; 25-21, 12-25)
Az első mérkőzést a RÖAK SÁRGA csapatával játszottuk. A lányok nagyon motiváltan, koncentráltan játszottak, minden pontért küzdöttek, nem volt elveszett labda. A győztes első két szett után mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni, aki az első két szettben nem játszott.
Békéscsaba RSE 1-RÖAK KÉK: 2-1 (25-12; 23-25;25-11)
Következő mérkőzésünk a Békéscsaba RSE 1 csapata ellen volt. Nagyon megilletődötten játszottunk, látszódott, hogy az év során ilyen erős ellenféllel nem találkoztunk, mire játékba lendültünk, ellenfelünk behúzta az első játszmát. A második sorunk Takács Annamária, Rajnai Zsófi vezényletével, okos megoldásaival, Berdár Hanna erős, kemény nyitásaival, László Tamara kemény hálónál végzett munkájával, parádés játékkal hatalmas izgalmak után nyerte a második játszmát 25-23 arányban. Következett a harmadik szett, ahol kijött az ellenfél magassági fölénye, így a ranglista éllovasa húzta be a mérkőzést 2-1 arányban.
Csoport másodikként vártuk a keresztjátékot.

Keresztjátékban a Sümeg-Dabronc csapatával játszottunk a nyolc közé jutásért.
RÖAK KÉK- Sümeg-Dabronc: 2-1 (25-19;22-25;25-15)
Ellenfelünk húzott egy váratlant, sorcserével próbálkozott, mely fejben az első soromat kicsit megzavarta, de még időben tudtunk korrigálni és megnyerni az első szettet 25-19arányban. Következett a második sorom, akik így ebben a felállásban a Sümeg legjobb 4 játékosával találták szemben magukat. A szett 3/4részéig csodálatosan játszottak mind a négyen (Niklai jázmin, Takács Annamária, László Tamara), sajnos mikor 19 ponthoz értünk, talán maguk sem hitték el, hogy nyerhetnek egy első sor ellen, pár pillanat kihagyás következett, mikor is az ellenfelünk behozta 5 pontos hátrányát, kiegyenlített, majd fejben jobban bírta a szett végét. Ezek ellenére a második soromra nagyon büszke vagyok, hogy két 174 cm-es ütővel felálló, és rendkívül jó támadó csapat ellen szépen, taktikusan és jól mezőnyözve játszottak! Következett a mindent eldöntő harmadik szett. Végig nagyon tudatosan játszottunk (Tóth Sára, László Tamara, Imreh Dorka, Péterfai Jázmin), egy pillanatra sem hagytunk ki, magabiztosan nyertük a 3.szettet és a mérkőzést is 2-1 arányban
Este 18,00 órakor játszottunk a legjobb 4közé kerülésért a Nyíregyházi SC B csapatával. Ellenfelünk sorcserével kezdett, így az első két szettben sima győzelmeket arattak az első sorok a második sorok ellen. Majd következhetett a mindent eldöntő 3. szett. Ebben a szettben 17-12-es vezetésünknél kijött a fáradtság, összeestünk, cserékkel és időkéréssel sem tudtam a lányokat visszazökkenteni a szett eleji formába, sajnos 25-17 arányban alulmaradtunk, nem jutottunk a legjobb 4 csapat közé.

Vasárnap következtek a helyosztó csaták. Első mérkőzésen a Szegedi RSE csapatával játszottunk. Nagyon megilletődötten kezdtünk, megijedtünk a ranglista 2.helyezettjétől, mire játékba lendültünk, belelkesültünk, addigra ellenfelünk behúzta az első szettet 25-18 arányban. Következett a második sorok csatája. Itt ismét a második sorom olyat alkotott, amire érdemes volt nagyon odafigyelni. Mezőnyöztek, nem volt elveszett labda, hálónál brillíroztak, csodaszépen nyitottuk a megbeszélt helyeket, magabiztosan hozta a Berdár Hanna, László Tamara, Niklai Jázmin, Takács Annamária alkotta négyes a második szettet 25-15 arányban. Ezután a felfokozott hangulatú szett után csaptak újra össze az első sorok. Megjött a csapatmunka, a lelkesedés, ott voltunk fejben, Tóth Sára és Imreh Dorka vezénylésével vertük el 2-1 arányban saját pályáján a ranglista 2.helyezettjét, és harcoltuk ki, hogy az 5-6.helyért játszhassunk.

Az 5-6. helyért az UTE 1 csapatával kerültünk szembe. Most én gondoltam úgy, hogy húzok egy váratlant, és sort cseréltem. Sajnos nem jött be, ezen a mérkőzésen már kijött a fáradtság is, sajnos nem sikerült az 5.helyen végeznünk. RÖAK KÉK- UTE 1 0-2 (9-25; 17-25)
Összességében nagyon elégedett vagyok a lányokkal, sikerült igazi csapattá alakulnunk, megmutatnunk, hogy a kaposvári csapatokkal is számolni kell.

# 1 Fodor Zoé: végig a csapat egyik vezéregyénisége volt, mint a pályán és pályán kívül is.
#2 Imreh Dorka: Ezen a tornán megmutatta, hogy miért is ő lett a csapatkapitány. Nagyon elégedett vagyok mind a pályán mutatott egyenletes, nagyon kevés hibát tartalmazó játékával, mind a csapatkapitányi munkájával.
# 3 Péterfai Jázmin: Egyenletesen, jól teljesített egész évben. Nyitásfogadásban, jól helyezett nyiásaival egy biztos pont volt a csapatban.
#4 Varga Kitti: Kevesebb játéklehetőséget kapott, mint szerettem volna, de amikor a pályán volt, akkor megmutatta, hogy rá is lehet számítani, kezd beérni az edzések sok-sok munkája.
#5 Niklai Jázmin: Megbízható, jó játékkal bizonyította, hogy helye van a csapatban. A döntő során sikerült igazán megmutatnia mennyi mindent tanult az év során, és végre merte is alkalmazni, a második soromban az egyik húzó ember volt a hétvégén. Lelkes játéka nem egy mérkőzésen húzta ki a csapatot a gödörből.
#6 László Tamara: Sokat fejlődött az év elejéhez képest, ezen a tornán végre nagyjából azt láttam, amit edzéseken.
#7 Honfi Katalin: Kevés lehetőséget kapott, de azzal én úgy érzem élni tudott.
#8 Rajnai Zsófia: Ismét megmutatta, hogy lehet rá számítani, megbízható kiegészítő ember volt, a BRSE elleni mérkőzés egyik húzóembere.
#9 Tóth Sára: Ismét a csapat egyik vezéregyénisége volt, mint a pályán és pályán kívül. Reméljük sérüléséből maradéktalanul felépül. Jobbulást kívánunk neki!!
#10 Takács Annamária: Nagyon lelkes s motivált volt az egész torna során. A második sorom másik vezéregyénisége volt a torna során. Lelkes játéka nem egy mérkőzésen húzta ki a csapatot a gödörből.
#11 Berdár Hanna: Kiegyensúlyozott, jó játékot mutatott az egész tornát nézve. A csapat egyik biztos pontja volt ezen a tornán.
#12 Németh Mercédesz: Az igazi játéktudása nem jött ki ezen a tornán. Az önbizalmát vissza kell szereznie!
Összességében ez a 6.hely nagyon szép eredmény, legfőképp, hogy igazi csapattá váltunk, technikás, szép játékot mutattunk.

 

 

Álló sor: Berdár Hanna, Péterfai Jázmin, László Tamara, Tóth Sára, Imreh Dorka, Honfi Katalin
Térdelnek: Varga Kitti, Niklai Jázmin, Németh Mercédesz, Takács Annamária, Fodor Zoé, Rajnai Zsófia

 

 

 

 

 

2018.05.15.