Leány OMB-döntő: 12. helyen a RÖAK-Sárga

Öt mérkőzésen is három szettes csata végén kapott ki, és végül a 12. helyet szerezte meg a Kaposvári Röplabda Akadémia RÖAK-Sárga elnevezésű együttese az Országos Mini Bajnokság (U13) szegedi döntőjében. A kétnapos tornán a legjobb 12 magyar csapat vett részt, és a lányok már azzal nagy sikert értek el, hogy a kvalifikációs tornákról elverekedték magukat a fináléig.  

BESZÁMOLÓ
OMB Döntő Szeged

51 csapat vett részt az OMB selejtezőjében és ebből a 11. helyen jutottunk be az Országos Mini Bajnokság Döntőjébe. Már erre az eredményre is hihetetlen büszkék voltunk, hogy az egyetlen olyan város volt Kaposvár, ahonnan két csapat is döntőbe tudott kerülni.

Csoportmeccsek:
Röak „Kék” – Röak „Sárga” 2:1
Vörös, Embersics: 8 pont, Horváth: 2 pont, Kuckó: 8 pont, Tóth: 2 pont, Őszi J.: 4 pont, Őszi N.: 3 pont, Hüber: 1 pont, Gombos, Váldi, Somogyvári
Nagyon izgultak a lányok a másik kaposvári csapat ellen, és így nem tudták azt a játékot produkálni, amit elvárhattunk tőlük. Idegesen, görcsösen és feszülten játszottak.

BRSE – Röak „Sárga” 2:1
Vörös: 1 pont, Embersics: 5 pont, Horváth: 10 pont, Kuckó: 4 pont, Tóth: 1 pont, Őszi J., Őszi N.: 6 pont, Hüber: 2 pont, Gombos: 2 pont, Somogyvári
A torna esélyes BRSE volt a csoportunkban a másik ellenfél, küzdöttek a lányok, de sajnos a magasabb jó ütőerőt képviselő békéscsabaiak győzedelmeskedtek.

Keresztjáték:
MTK– Röak „Sárga” 2:1
Vörös: 5 pont, Embersics: 3 pont, Horváth: 6 pont, Kuckó: 4 pont, Tóth: 1 pont, Őszi J.: 4 pont, Őszi N.: 2 pont, Hüber: 4 pont
Az első szettet sajnos elveszítettük, így a második soromon volt a teher, amit sikeresen leküzdöttek és győzni tudtak, ezután következett a mindent eldöntő harmadik szett ahol érződött a lányokon a fáradtság, az egész napi meccsek fáradalmai miatt sajnos vereséget szenvedtünk.

9-12. helyért:
BVSC– Röak „Sárga” 2:1
Vörös: 5 pont, Embersics: 2 pont, Horváth: 4 pont, Kuckó: 11 pont, Tóth: 6 pont, Őszi J.: 8 pont, Őszi N.: 7 pont, Hüber: 1 pont, Kelemen
Az első szettben nagyon jól játszottak miniseink, küzdöttek és hajtottak, de sajnos 26:24 arányú vereséget szenvedtek. Második szettet ismét sikerült megnyernünk, így következett a harmadik szett, ahol sajnos már nem tudtuk az első hajtós szettet visszaidézni, és ismét 2:1 arányú vereséget szenvedtünk. Kuckó Nadinnak sajnos sérülést szenvedett, kiment a bokája.

11. helyért:
Delta– Röak „Sárga” 2:0
Vörös: 2 pont, Embersics: 4 pont, Horváth: 1 pont, Tóth, Őszi J.: 2 pont, Őszi N.: 1 pont, Hüber: 2 pont, Gombos: 2 pont, Váldi, Somogyvári
Sajnos az utolsó meccsünkre már nagyon elfáradtak a lányok, és Nadin sérülése is közrejátszott abban, hogy vereséget szenvedtünk.
Nem vagyok csalódott, hiszen 51 csapatból 12. helyezést elérni egy bajnokságban nagyon szép eredmény. Rengeteget fejlődtek a lányok az év során, nagyon sokat dolgoztunk, edzettünk, és büszke vagyok egytől egyig rájuk.

Csapat tagjai:
Vörös Vivien
Embersics Aliz
Horváth Gréta Eszter
Tóth Virág Veronika
Őszi Janka
Kelemen Leila Kitti
Őszi Nóra
Hüber Eliza
Gombos Mirella
Váldi Szonja
Somogyvári Fanni
Kuckó Nadin

Edző: Pintér Zsanett, Szombathelyi Kitti

 

2018.05.15.