Leány OIB: vereségek az utolsó elődöntőben

Három vereséggel fejezte be szereplését a leány Országos Ifjúsági Bajnokságban az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia korosztályos együttese. Csapatunk ezzel nem jutott be a hatos döntőbe.

Beszámoló

Torma Ágnes Országos Ifjúsági Bajnokság Elődöntő; E-1 csoport 2. torna
2017. február 26. Budapest

Résztvevő keret:
1. Bekes Lilla szül. idő: 1998
2. Héri Sára szül. idő: 1999 (csapatkapitány)
3. Mészáros Zsófia szül. idő: 1999
4. Hegyi Bianka szül. idő: 2000
5. Váldi Dominika szül. idő: 1999
6. Szerecz Dalma szül. idő: 1999
7. Zsom Anna szül. idő: 2000
8. Ullrich Boglárka szül. idő: 1999
9. Szőllősi Kíra szül. idő: 2000
10. Rucz Réka szül. idő: 2000 (libero)
11. Keen Alexandra szül. idő: 1998

A résztvevő csapatok: (4 csapat)
Jászberényi Röplabda Klub
MTK-Budapest
UTE
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia

1. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Jászberény
2:3 (20:25; 25:21; 18:25; 25:17; 11:15)
KRA UMSE: Mészáros, Héri, Ullrich, Bekes, Hegyi, Szerecz Libero: Rucz Csere: Keen, Váldi, Szőllősi, Zsom

2. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – MTK
0:3 (8:25; 19:25; 17:25)
KRA UMSE: Mészáros, Héri, Ullrich, Bekes, Hegyi, Szerecz Libero: Rucz Csere: Keen, Váldi, Szőllősi, Zsom

3. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Újpest
0:3 (8:25; 23:25; 14:25)
KRA UMSE: Mészáros, Szőllősi, Zsom, Keen, Váldi, Szerecz Libero: Rucz Csere: Bekes, Ullrich

Az elődöntő első fordulója után nem túl sok esélyünk maradt a döntőbe jutásra, de próbáltuk megragadni az utolsó szalmaszálat. Ehhez legalább kettő, de inkább mindhárom mérkőzésünket nyerni kellett volna.
Ezúttal is voltak hiányzók. Fehér Kata sérülés, Ratasics Réka családi elfoglaltság, Hanusz Réka pedig betegség miatt nem tartott a csapattal.

Az első mérkőzésünket a Jászberény ellen játszottuk. Őket az első fordulóban 3:1 arányban sikerült legyőznünk. Ezúttal plusz egy játékossal kiegészülve érkeztek, aki a jászberényi felnőtt csapat kerettagja. Vele erősebb és stabilabb lett a jászsági csapat. Sokkal kevesebb hibával, pontosabban játszottak, mint a korábbi fordulóban.
Gyakorlatilag az egész mérkőzésen futottunk az eredmény után. Kétszer is szetthátrányból sikerült egyenlítenünk és a döntő szettet is rosszul kezdtük. Mindannyiszor sikerült felállni, de az 5. szett vége az ellenfelünknek sikerült jobban. A 4. szett megnyerése után már-már úgy tűnt, hogy kezünkben a meccs, de végül 2:3 arányban elbuktuk a mérkőzést.

Ezek után sajnos teljesen elvesztette a hitét a csapat. Az MTK elleni mérkőzés első szettje gyakorlatilag értékelhetetlen volt. Utána már összeszedte magát a társaság egy kicsit, de ez is csak arra volt elegendő, hogy egy kicsivel szorosabb lett a 2. és 3. szett végeredménye.

A harmadik, Újpest elleni mérkőzésen pihenőt kaptak azok a játékosok, akik több fronton is helyt állnak hétről hétre. A már tét nélküli mérkőzésen a korábban kevesebb lehetőséget kapott játékosok jól helyt álltak. A második szettben nem sokon múlt a szett győzelem.

Az első mérkőzésen egy nagyon jól, kevés hibával játszó Jászberénnyel találkoztunk, akiktől egy jó mérkőzésen vereséget szenvedtük. Azt gondolom, hogy ezt a mérkőzést ezzel együtt is nyerni kellett volna. Emellett azt is látni kell, hogy főleg az Újpesti, de az MTK csapata is jelenleg jobb játékerőt képvisel mint mi. Az UTE kiemelkedett ebből a mezőnyből, az MTK ellen akkor lett volna reális győzelmi esélyünk, főleg az első mérkőzésen, ha a csapat a tudása legjavát nyújtja. Sajnos ez több okból kifolyólag nem sikerült.

Ezzel számunkra gyakorlatilag véget ért az idei OIB szezon.

Statisztika:

2017.03.09.