Leány OIB: szép siker az MTK ellen

A középszakasz második körében, Gödöllőn folytatta bajnoki szereplését az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia leány ifjúsági együttese. Kovács Balázs tanítványai szép győzelmet arattak az MTK ellen, szettet raboltak a címvédő Gödöllőtől, a kiváló erőket felsorakoztató Vasast viszont nem tudták megszorítani. A csapat legjobbja Héri Sára volt, aki igazi vezéregyéniségként tette a dolgát a pályán. 

Beszámoló

Torma Ágnes Országos Ifjúsági Bajnokság Középszakasz; B-2 csoport 2. torna
2016. December 18. Gödöllő

Résztvevő keret:
1. Bekes Lilla szül. idő: 1998
2. Fehér Katalin szül. idő: 1999
3. Hanusz Réka szül. idő: 1998 (csapatkapitány)
4. Héri Sára szül. idő: 1999
5. Hegyi Bianka szül. idő: 2000
6. Keen Alexandra szül. idő: 1998
7. Váldi Dominika szül. idő: 1999
8. Szerecz Dalma szül. idő: 1999
9. Zsom Anna szül. idő: 2000
10. Ullrich Boglárka szül. idő: 1999
11. Rucz Réka szül. idő: 2000 (libero)

A résztvevő csapatok: (4 csapat)
Gödöllői RC
MTK-Budapest
Vasas Óbuda
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia

1. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – MTK Budapest
3:1 (25:21; 25:21; 20:25; 25:21)
KRA UMSE: Hanusz, Héri, Ullrich, Bekes, Hegyi, Zsom Libero: Rucz Csere: Keen, Váldi

2. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Gödöllői RC
1:3 (22:25; 25:13; 18:25; 15:25)
KRA UMSE: Hanusz, Héri, Ullrich, Bekes, Hegyi, Zsom Libero: Rucz Csere: Keen, Váldi, Fehér, Szerecz

3. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Vasas Óbuda
0:3 (19:25; 8:25; 17:25)
KRA UMSE: Hanusz, Héri, Ullrich, Bekes, Hegyi, Zsom Libero: Rucz Csere: Keen, Váldi, Fehér, Szerecz

A tornát megelőző hetekben elvégzett edzésmunka nem vetített előre túl jó szereplést, de mindenképpen javítani akartunk az előző fordulóban mutatott játékon. Három játékos nem tartott a csapattal. Mészáros Zsófia a felnőtt csapattal szerepelt Békéscsabán, Szőllősi Kíra betegség miatt, Ratasics Réka pedig családi elfoglaltság miatt nem utazott a csapattal. Az előző fordulóhoz képest egy új felállásban játszottunk. Bekes Lilla feladó átló poszton kapott helyet, Zsom Anna pedig centerként lépett pályára.
Az MTK elleni mérkőzés végig szoros, kiegyenlített játékot hozott. Mindkét csapat nagyon-nagyon sok hibával játszott, sok volt a nyitásrontás és a játék közbeni ki nem kényszerített hiba. Tulajdonképpen egyik csapat sem tudott 5 pontnál nagyobb előnyre szert tenni, végig fej-fej mellett haladtak a csapatok mind a 4 szettben. A győzelmet annak köszönhetjük, hogy az egész mérkőzés alatt nagyon stabilan tudtunk játszani, kevés kifejezetten bosszantó hibát vétettünk és végig tudtunk koncentrálni. És kritikus labdameneteket mi tudtuk megnyerni.
A harmadik szettben egy kicsit már elhittük, hogy miénk a mérkőzés, emiatt a szett elején hátrányba kerültünk. Sajnos ez meg is maradt a szett végéig. Aztán a negyedikben ismét a kezünkbe vettük az irányítást így végül megnyertük a mérkőzést. Érdekességképpen: az idei szezonban már negyedszer játszottunk az MTK ellen. 50% a mérleg, 2 győzelem, 2 vereség.
A Gödöllő elleni meccset úgy kezdtük, ahogy az előzőt abbahagytuk. Játékunk stabil volt. Tulajdonképpen amiatt vesztettük el a szettet, hogy 8 pontot is ajándékoztunk a Gödöllőnek, 4 direkt ászt kaptuk és 4 nyitást rontottunk.
A második szettben edző kollégám a cseréknek szavazott bizalmat. A tavalyi bajnokcsapat csere játékosai nem tudták velünk felvenni a versenyt, így ezt a szettet könnyedén nyerni tudtuk. A harmadik szettben már ismét a gödöllői kezdők jutottak szerephez. A szett eleje szoros volt, de sajnos mi a végére, főleg fejben már elfáradtunk, ellenfelünk pedig rátalált a ritmusra és Radomszki vezérletével fölénk kerekedtek.
Sajnos a 4. szettben már dominált a Gödöllő, így végül 4 szettben elbuktuk a mérkőzést.

A harmadik mérkőzést a Vasas „sztárcsapata” ellen játszottunk. Az első és a harmadik szettben tudtuk csak szorossá tenni az eredményt. Jellemző a Vasasra, hogy még a tavalyi bajnok Gödöllő sem tudott még szettet sem nyerni ellenük (pedig Durst Anna és Török Kata most nem is volt itt).
Összességében elégedett vagyok. Amit szerettünk volna, hogy egy mérkőzést minimum nyerjünk, azt sikerült teljesíteni. Egy kicsit többet is mutatott a csapat annál, mint amit előzetesen várni lehetett.
Játékosok közül 3 nevet emelnék ki. Héri Sára végig jó, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Abszolút vezére volt a csapatnak. Nyitásfogadásban voltak kisebb bizonytalanságai csak. Bekes Lilla és Zsom Anna is új szerepkörben szerepelt ezen a tornán. Mindketten megállták a helyüket, jó teljesítményt nyújtottak. Az ő jó játékuk nagyban hozzájárult a jó szerepléshez.
Folytatás január 29-én és február 26-án az elődöntővel.

 

Kovács Balázs edző

2016.12.21.