Leány OIB: már az elődöntőben-BESZÁMOLÓ

Mint már hírt adtunk róla, három győzelemmel zárta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia együttese a leány Országos Ifjúsági Bajnokság alapszakaszának második fordulóját. Íme, a részletek!

Beszámoló

Torma Ágnes Országos Ifjúsági Bajnokság alapszakasz; A-2 csoport 2. torna
2016. október 16. Budapest (Palota)

Résztvevő keret:
1. Bekes Lilla szül. idő: 1998
2. Fehér Katalin szül. idő: 1999
3. Hanusz Réka szül. idő: 1998
4. Héri Sára szül. idő: 1999
5. Hegyi Bianka szül. idő: 2000
6. Keen Alexandra szül. idő: 1998
7. Váldi Dominika szül. idő: 1999
8. Szerecz Dalma szül. idő: 1999
9. Zsom Anna szül. idő: 2000
10. Ullrich Boglárka szül. idő: 1999
11. Rucz Réka szül. idő: 2000 (libero)

A résztvevő csapatok: (4 csapat)
Magyar Serdülő Válogatott „A”
MTK-Budapest
Palota RSC
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia

1. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Palota RSC
3:0 (25:26; 25:22; 25:26)
KRA UMSE: Hanusz, Héri, Ullrich, Keen, Hegyi, Szerecz Libero: Rucz Csere: Zsom, Fehér

2. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – MTK Budapest
3:0 (25:13; 25:19; 25:16)
KRA UMSE: Hanusz, Héri, Ullrich, Keen, Hegyi, Szerecz Libero: Rucz Csere: Zsom, Fehér, Váldi

3. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Magyar Serdülő Válogatott „A”
3:0 (25:13; 25:17; 25:22)
KRA UMSE: Hanusz, Héri, Ullrich, Keen, Hegyi, Bekes Libero: Rucz Csere: Zsom, Fehér, Váldi

Mindössze 3 hét telt el az első forduló után. Ez alatt a rövid idő alatt próbáltuk kijavítani az előző tornán tapasztalt hibákat. Emellett elkezdtük tanulni a felszálló támadást , és próbáltuk beépíteni a játékunkba. Erre feltétlenül szükség volt, mert nagyon egysíkú, könnyen kiszámítható volt a támadó játékunk. Két hiányzónk is volt. Mészáros Zsófia lázas betegség miatt hiányzott, Szőllősi Kíra pedig térdsérülése után lábadozik.

Áldozatot kellett hoznunk annak érdekében, hogy ne mi játsszuk az utolsó mérkőzést, Így nekünk kellett játszani az elsőt, ami egy nagyon korai (6 óra) indulást jelentett.
Ennek megfelelően az első, Palota elleni mérkőzésen nagyon álmosan játszottunk, de a házigazdák is. Ez egy tipikus reggeli mérkőzés volt. Nem jó játékkal, nagyon szoros szettekben végül sikerült legyőzni a házigazdákat 3:0 arányban. A szettek végén sikerült egy kis ritmust váltanunk és a szerencse is mellénk állt. Ennek köszönhetjük a győzelmet.

Egy mérkőzés szünetet követően az MTK elleni találkozó következett. A budapestieknél két játékos is hiányzott, akik a felnőtt csapattal a jászberényi felkészülési tornán vettek részt. Az edzőjük sem tartott velük. Ők közvetlenül előttünk játszottak a Serdülő válogatottal, akiktől 3:2 arányban alulmaradtak. Tehát minden adott volt ahhoz, hogy legyőzzük őket. A taktikát végig pontosan betartva, kevés hibával röplabdázva, végül elég sima győzelmet arattunk ellenük. Főleg a nyitásainkkal sikerült végig nyomás alatt tartani a szélső ütőiket, akik a mérkőzés során folyamatosan, a végére pedig teljesen elbizonytalanodtak.

A harmadik mérkőzésünket a Serdülő válogatott „A” ellen játszottuk.
Ezúttal ellenfelünk nem volt annyira összeszedett, mint az előző fordulóban. Az első két szettet elég simán, nagy különbséggel sikerült megnyernünk. Aztán a harmadik szettben egy kicsit alábbhagyott a figyelmünk, ez mellett pedig megjött az önbizalma a serdülőknek így nagyobb küzdelem alakult ki.
De a szett végét két jó nyitással sikerült a magunk javára fordítani.

Bár az eredmény nem ezt tükrözi, de az előző fordulóban szerintem jobb teljesítményt nyújtott a csapat, mint a mostaniban. Ezúttal az ellenfeleink nem fogtak ki jó napot, illetve alapemberek is hiányoztak a riválisoktól. Természetesen mindez kevés lett volna ahhoz, hogy mindhárom mérkőzésünket 3:0 arányban megnyerhessük. Főleg a második és harmadik mérkőzésre volt jellemző az, hogy kevés hibával, fegyelmezetten és a taktikát maximálisan betartva játszott a csapat.

Emellett az is hozzá járult a sikerhez, hogy Héri Sára kiváló teljesítménye mellé Hegyi Bianka is felzárkózott, így mindkét támadó sorunkban volt egy-egy játékosunk, akire nyugodt szívvel rábízhatta a feladónk a támadások befejezését. Center poszton is sokkal magabiztosabbak voltunk, többször találkoztunk a labdával blokkban, mint korábban.

Ezzel a sikerrel már egyből az elődöntőbe jutottunk a középszakasz eredményétől függetlenül.
Folytatás a középszakasszal, november 13-án.

Statisztika:

 

Kovács Balázs edző

2016.10.30.