Leány OGYB: szezonzáró Jászberényben

Jászberényben fejezte be idei bajnoki szereplését a Kaposvári Röplabda Akadémia leány gyermek B-jelű együttese. Fiataljaink kikaptak a Budaörstől, majd megverték a Veszprémet.

Résztvevő keret:
Kelemen Kirilla Kiara (libero)
Lassu Daniella
Varga Edina (CSK)
Németh Bonita
Balogh Boglárka
Bradánovics Réka
Pavlovics Zsófia
Kozma Karina

A résztvevő csapatok:
Jászberény
Budaörs
Eger
Röak Gyerek “B”
Veszprém

A lejátszott mérkőzések eredményei:

1. mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Budaörs 1:3
RÖAK UMSE: Kelemen(libero),Varga,Balogh,Németh,Kozma,Bradánovics,Pavlovics.

2. mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Veszprém 3:1
RÖAK UMSE: Kelemen (libero),Varga,Németh,Kozma,Bradánovics,Pavlovics,Balogh.

Első mérkőzés: (Budaörs)
Az első szettet simán megnyertük, nagyon jol nyitottunk végig, az elején 10:1-re is vezettünk, koncetrált, jó játékunk volt. A második szettben az ellenfél is magára talált már, és jól nyitottak, hullámzóvá vált a fogadásunk, végig partiban voltunk velük, de sajnos a szettet elveszitettük. A harmadik játszmára valahogy teljesen szétesett a játékunk, túl görcsössé vált, leginkább a nyitásfogadásunk, ezáltal a centereinket nem tudtuk használni, és a szélütöinket sem tudtunk nagyon kihasználni.
A negyedik szettben végig fej-fej mellett ment a két csapat, hol ide két pont, hol oda. Aztán rendeztük a sorainkat, a szett végére az ellenfél ellépet tölünk 4-5 ponttal, de jöttek újból a jó és agresszív nyitások, így 23:23 lett az állás, egy pont ide, egy pont oda játék volt,valaki sajnos mindig belehibázott, és nem tudtunk pontot tenni a végére. 26:25-nél szerintem egy rossz birói itélet miatt vége lett a mérkőzésnek, és sajnos kikaptunk, de ha ez nem következik be, én úgy gondolom, nyertük volna a szettet és a mérkőzést is.

Második mérkőzés: (Veszprém)
Ez az a veszprémi csapat, amelytől egyszer kikaptunk simán 3:0-ra. Most nem igy alakult, az előző mérkőzésböl levont tanaulságokat átbeszéltük, és így álltunk fel a pályára. Igazából a nyitásokkal megnyertük az első két szettet, tudatos szervák voltak, és minden játékos több ász-értékű szervát hozott. Az ellenfélre eröltettük a mi játékunkat, de jött a 3.szett. Itt végig vezettünk, jó mezönymunka, jó nyitások jellemezték a játékot, center helyen és szélen is jól dolgoztak az ütök, de valahogy nálunk minden potya labda vagy átszálló lesett. Az ellefél aztán „vérszemet” kapott, és megforditotta az állást – kikaptunk 26:24-re. A negyedik szett már az első kettöre hasonlitott.

Összességében: nagyon sajnálom a Budaörs elleni vereséget, sokkal több volt és van bennünk, mint amit a pályán csináltunk, de pozitívumként tudom elmondani, hogy javult a nyitásfogadásunk, és ennek nagyon örülök.

Csitári Virág edző

2016.04.25.