Leány OGYB: nem nyertünk szettet

Mindhárom mérkőzését 3-0-ra vesztette el a RÖAK Kaposvár Kék együttese a leány OGYB ötödik tornáján. Rák Rebeka lányai az MTK, a BVSC és az Érd ellen léptek pályára a fővárosban. 

BESZÁMOLÓ
V. OGYB forduló (Budapest) 2019. 03. 10.

Csapattagok:

1. Tóth Sára (CSK)
2. László Tamara
3. Pavlovics Tímea
4. Horváth Gréta
5. Herbai Kata
6. Kuckó Nadin (LIBERO)
7. Imreh Dorka
8. Embersics Aliz
9. Niklai Jázmin
10. Pácsonyi Petra

Résztvevő csapatok:

MTK
RÖAK Kaposvár „Kék”
BVSC Zugló
DELTA RSE

Eredmények:

RÖAK – MTK 0:3 (-20; -11; -10)
RÖAK – BVSC Zugló 0:3 (-16; -15; -17)
RÖAK – DELTA RSE 0:3 (-7; -16; -18)

Ez a forduló az országos döntőbe jutásért zajlott 4 csapat között. Körmérkőzéses rendszer volt, és minden meccs 3 nyert játszmáig tartott.
Az első mérkőzésünket az MTK csapata ellen játszottuk. Ami egyből észrevehető volt, hogy jóval szervezettebb játékot játszottak. Különböző szituációkban tudtak jó döntéseket hozni, összeszokottabbak voltak. Részünkről csak néhány kiemelkedő labdamenetről beszélhettünk, vagy pontsorozatról, de rendre ugyanazok a hibák ismétlődtek, amik mindig a végét jelentették sorozatoknak, ami után mindig következett egy hullámvölgy. Nem csak erre a meccsre, hanem a többire is jellemző volt a rengeteg nyitásrontás, azoktól a játékosoktól, akiknek a szerváira amúgy építhettünk volna. A nyitásfogadásunk is nagyon hullámzó volt. A mezőnymunka egy-egy embernél volt elfogadható. Nagyon sokan még mindig ott tartanak, hogy meccs helyzetben nem érzik, mi az ő területük és nem indulnak el a labdáért, annak ellenére, hogy edzésen mikor önmagában gyakoroljuk a mezőnymunkát, szinte mindenki képes elérni a „lehetetlent”. A támadójátékunk egysíkú, hiszen van két 4-es ütőnk, akik viszik a csapatot a hátukon, egy feladóátlónk, de ő viszonylag alacsony, jóval kevesebb labdát kap. A centereink pedig jóval el vannak maradva a korosztály magasságához mérten, így centertámadásunk jóformán nincs. Ezzel szemben az ellenfeleink így a BVSC Zugló és a DELTA RSE is a centertámadásaival operált. Mi méteres labdát ütünk, vagy magasabbat, ők „tyúkot” és beszúrtat. A beszúrtat jóformán le sem tudjuk követni.

A csapat védelmére szóljon, hogy egy-két ember kivételével mindenki 2005-ös születésű, tehát az első évüket töltik U15-ben. Az ellenfeleink közül viszont elég sokan feljátszanak idősebb korosztályok csapataiban.

A csapatból Imreh Dorkát tudom most leginkább kiemelni. Mindhárom meccsen kiemelkedő mezőnymunkát végzett és rajta látszott leginkább a koncentráció. László Tamara az első két meccsen nagyon küzdött, próbálta hajtani a csapatot, megtett, amit tudott, a harmadik mérkőzésre már elfáradt. Tóth Sárának támadásban és mezőnyben voltak szép megmozdulásai, de a nyitásai most nem ültek, a koncentrációja nagyon hiányzott.

 

Rák Rebeka edző

2019.03.21.