Leány OGYB: második helyen a RÖAK KÉK

Budapesten, az MTK-csarnokban lépett pályára a Kaposvári Röplabda Akadémia leány U15-ös „Kék” együttese a korosztályos bajnokság idei második tornáján. A fiatalok a Kalocsát három szettben verték, míg a BVSC-től 3-1-re kikaptak, így a csoportban a második helyezést érték el, amivel továbbjutottak a középszakasz felsőházába. 

Beszámoló

Dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság alapszakasz; A-12 csoport 1. torna
2017. Október 7. Kaposvár (MTK csarnok)

Résztvevő keret:
1. Balogh Dominika szül. idő: 2003
2. Blum Vanda szül. idő: 2004
3. Joó Noémi szül. idő: 2003
4. Pácsonyi Petra szül. idő: 2004
5. Pavlovics Tímea szül. idő: 2004
6. Stirling Anna szül. idő: 2003
7. Szerencsés Mimi szül. idő: 2003 (csapatkapitány)
8. Tóth Jázmn szül. idő: 2003
9. Vajda Virág szül. idő: 2003
10. Vida Bonita szül. idő: 2003
11. Warmbir Kristina szül. idő: 2003
12. Zana Fanni szül. idő: 2003

A résztvevő csapatok: (3 csapat)
BVSC-Zugló
Kalocsai SE
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK

1. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Kalocsai SE
3:0 (25:8; 25:19; 25:4)
KRA UMSE: Warmbir, Szerencsés, Tóth, Zana, Balogh, Vajda Libero: – Csere: Stirling, Pácsonyi, Joó, Blum, Vida, Pavlovics

2. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – BVSC Zugló
1:3 (21:25; 25:19; 26:28; 14:25)
KRA UMSE: Warmbir, Szerencsés, Tóth, Zana, Balogh, Vajda Libero: Stirling Csere: Pavlovics, Blum, Joó

Az OGYB második fordulójában tulajdonképpen az előző forduló visszavágóira került sor.
Sajnos nem tudott a csapattal tartani Stettner Zsófia (háta fáj) és Szabó Regina (kisebb műtétje volt).

Azzal a nem titkolt céllal utazunk Budapestre, hogy az itthon elszenvedett vereségért visszavágjunk a BVSC csapatának.

A Kalocsa elleni mérkőzésen az első szettben még a kezdő csapat játszott, de a második szetttől fogva a második sor volt a pályán. A kezdeti, főleg a felállásból adódó apró hibák miatti zavartságon túllendülve a cserék is simán hoztuk ezt a mérkőzést. Tulajdonképpen egy jó bemelegítés volt a BVSC elleni mérkőzésre.
A BVSC elleni meccsre próbáltuk átmenteni a tatabányai tornán mutatott kiváló formánkat, ami az első szettben abszolút sikerült is. Határozottan és eredményesen nyitottunk, amivel a budapesti csapat magas, erős támadóit ki tudtuk venni a játékból. A szett közepén szerzett nagy előnyünk a végére fogyni kezdet, de még így biztosan hoztuk ezt a játékrészt.

A második és harmadik szettet az határozta meg, hogy melyik csapat tudott egy jobb nyitásszériát kifogni. Mindkét csapat a pontjainak nagy részét nyitást követően szerezte. A közti játékban támadóinknak a pontatlan nyitásfogadásból végrehajtott támadásoknál nagyon nehéz dolguk volt a rendkívül magas zuglói sánc ellen.
A második szettet hasonló arányban, mint az elsőt, a BVSC nyerte. A harmadikban is ők vezettek végig, de a szett végén 20:24-es állásból fel tudtunk zárkózni és még szettlabdához is jutottunk. De sajnos nem tudtunk vele élni. Így 1:2-es hátrányból várhattuk a folytatást.

A harmadik szett elvesztését követően csalódottan, dekoncentráltan kezdtük a negyedik játékrészt. Már 10 pontos hátrányban is voltunk, ami amiatt volt, hogy a szett elején két állásban sem tudtunk elforogni. A szett közepén, még felcsillant egy halvány remény, hogy esetleg fel tudunk zárkózni, de ez sajnos hamar kialudt. A fővárosiak ezt a szettet már magabiztosan hozták.

A játékban mindenképpen javultunk az előző fordulóhoz képest. Gondolom ezt annak ellenére, hogy amit elterveztünk, hogy a BVSC-t legyőzzük az végül sajnos nem sikerült. Viszont nagy küzdelemre késztettük őket és ha a 3. szettet meg tudtuk volna nyerni máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés.

A gyerekek egyéni teljesítményére egy kicsit rányomta a bélyegét a csapaton belüli kisebb konfliktus, ami érzékelhető volt a heti edzéseken. Ettől függetlenül a meccsre összekapták magukat a lányok.
Ezúttal két jó egyéni teljesítmény volt csak, Szerencsés Mimié és Tóth Jázminé. A többiek tudnak ennél jobban is játszani.

A csoportban a második helyezést értük el, amivel továbbjutottunk a középszakasz felsőházába. Következő torna január 27.

Statisztika:

Kovács Balázs – edző

2017.11.20.