Leány OGYB: már az elődöntőben a RÖAK fiataljai!

Nem hibázott a középszakasz második fordulójában, így továbblépett az elődöntőbe a Kaposvári Röplabda Akadémia korosztályos együttese a leány Országos Gyermek Bajnokságon. Rák Rebeka tanítványai a fővárosi tornán a házigazda Közgáz és a Szolnok csapatát is három szettben verték, a kalocsaiak sorozatos megbetegedések miatt nem utaztak el a fordulóra.

A RÖAK fiataljai ezzel a legjobb 18 közé jutottak, és az elődöntőben a Hercules SE és a Szombathely ellen vívhatják ki a fináléba kerülést. Az első tornát február
25-én rendezik a Kodályban.

BESZÁMOLÓ

OGYB
Középszakasz (2. forduló)
Közgáz
2017.02.04

Keret:

Sipos Lili (csapatkapitány) (4-es ütő) 2002
Pavlovics Zsófia (4-es ütő) 2002
Balogh Boglárka (2-es ütő) 2002
Warmbir Kristina Nicole (feladó) 2003
Szerencsés Mimi (feladó, liber, ütő) 2003
Tóth Jázmin (center) 2003
Vajda Virág (center) 2003
Balogh Dominika (4-es ütő) 2003
Zana Fanni (2-es ütő) 2003
Bradánovics Réka (4-es ütő) 2002
Kalocsai Kincső (4-es ütő) 2002
Stettner Zsófia (feladó) 2003

Kezdő csapat:

Warmbir Kristina
Sipos Lili
Vajda Virág
Balogh Boglárka
Pavlovics Zsófia
Tóth Jázmin
Szerencsés Mimi (libero)

Mérkőzések: (3 győzelem)

RÖAK – Szolnok
3:0 (21, 17, 24)

RÖAK – Kalocsa
3:0 (75:0)

RÖAK – Közgáz
3:0 (12, 18, 18)

A középszakasz második fordulója rövidebbre sikerült. Kalocsa csapata nem tudott eljönni betegség miatt, így azt a mérkőzést minden csapat nyerte 75:0-ra. A Közgáz ellen magabiztos győzelmet aratott a csapat, stabil alapjátékkal és rengeteg jó nyitással. A Szolnok elleni győzelem volt a legfontosabb, hiszen kettőnk között dőlt el a továbbjutás. Szoros, kiélezett mérkőzés volt a második szettet kivéve.
Néhány embert kiemelnék a csapatból:
Pavlovics Zsófia: A játék minden elemében jól teljesített, kiegyensúlyozottan játszott, oroszlánrészt vállalt a győzelem kivívásában. A támadó játéka rengeteget fejlődött a szezon elejéhez képest.
Sipos Lili: Nagyon jó mezőnymunkával és bravúros megoldásokkal vitte előre a csapatot.
Warmbir Kristina: Egyre jobban irányítja a csapatot, sokat fejlődött a hátrafelé való feladásban és fejben, a következő lépés, ami majd csak rutinnal fog kialakulni az a bátorság és a sokkal több beszéd a pályán.
Szerencsés Mimi: A mezőnymunkája eddig is kimagasló volt, de most a nyitásfogadása is kezd stabilizálódni, határozottsága nagyon jól jön a csapatnak.
Zana Fanni: Csereként jött be és kiharcolta a pályán maradást a Szolnok ellen. Egészen felzárkózott technikailag a csapathoz, nagyon szorgalmas, csak betegség miatt hiányzik edzésről példaként is állíthatom sok csapattársa elé. A mérkőzésen ő volt az, aki tényleg teljesen oda tudott koncentrálni a saját dolgára, bravúros mezőnymunkája volt, támadásban megoldotta a labdákat és jól nyitott. Őt illeti a hétvége után a legnagyobb dicséret.

A forduló során mindenki kapott valamennyi játéklehetőséget. A továbbjutáshoz mindenki hozzátette a saját részét.

Rák Rebeka edző

 

2017.02.10.