Leány OGYB: kettőt nyert a RÖAK Kék

Két győzelemmel és egy vereséggel kezdte meg szereplését a Kaposvári Röplabda Akadémia „Kék” elnevezésű együttese a leány Országos Gyermek Bajnokság középszakaszában. Kovács Balázs és Rák Rebeka tanítványai a fővárosban léptek pályára, és 2-1-re nyertek a Szeged, illetve a házigazda MTK ellen, és három szettben kikaptak az érdiektől. 

Beszámoló

Dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság, Középszakasz; B-6 csoport 1. torna
2018. Január 28. Budapest (MTK csarnok)

Résztvevő keret:
Balogh Dominika szül. idő: 2003
Blum Vanda szül. idő: 2004
Joó Noémi szül. idő: 2003
Pácsonyi Petra szül. idő: 2004
Pavlovics Tímea szül. idő: 2004
Stirling Anna szül. idő: 2003
Szerencsés Mimi szül. idő: 2003 (csapatkapitány)
Tóth Jázmn szül. idő: 2003
Vajda Virág szül. idő: 2003
Vida Bonita szül. idő: 2003
Warmbir Kristina szül. idő: 2003
Zana Fanni szül. idő: 2003
Vértes Hanna szül. idő: 2003

A résztvevő csapatok: (3 csapat)
Delta RSE Érd
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK
MTK Budapest
Szegedi RSE

1. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Szegedi RSE
2:1 (25:23; 24:26; 25:15)
KRA UMSE: Warmbir, Szerencsés, Tóth, Zana, Balogh, Vajda Libero: Stirling Csere: Blum, Vértes

2. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – MTK Budapest
2:1 (25:21; 21:25; 27:25)
KRA UMSE: Warmbir, Szerencsés, Tóth, Zana, Balogh, Vajda Libero: Stirling Csere: Pavlovics, Joó, Vértes, Blum

3. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Delta RSE Érd
0:3 (20:25; 18:25; 17:25)
KRA UMSE: Warmbir, Szerencsés, Tóth, Zana, Balogh, Vajda Libero: Stirling Csere: Pavlovics, Joó, Vértes

A mérkőzések 3 szettig tartottak. Végeredmény: 2:1 vagy 3:0.
Az OGYB középszakaszában egy elég kiegyenlített csoportba kerültünk, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően, majdnem minden mérkőzésen nagy közdelem alakult ki és szoros végeredmények születtek. A m

Az első mérkőzésen a Szeged csapata volta az ellenfelünk. Őket előzetesen nem ismertük. Az első szettben még nem találtuk a játék ritmusát, eléggé döcögött a játékunk. De végül 2 ponttal sikerült megnyernünk ezt a szettet.
A második szettben is hasonló volt a játékunk az első szettben mutatotthoz, folyamatosan hátrányban játszottunk. A szett végén még felcsillant a remény a szett megnyerésére, de végül ez nem sikerült.
A harmadik szettben aztán már azt játszották a lányok, amit tudnak így viszonylag korán vezetést szereztünk, amit a szett végén még sikerült növelni is, így végül viszonylag simán sikerült megnyerni ezt a játékrészt és magunk javára fordítani a mérkőzést is.

A következő ellenfél az MTK csapata volt. Velük még Tatabányán játszottunk és le is győztük őket.
Az első szettet végig vezetve, jó játékot mutatva, sikerült viszonylag simán megnyerni.
A folytatásban megváltozott a játék képe. A második játékrész elején hátrányba kerültünk és nem is sikerült utolérnünk a Fővárosiakat, akik így egyenlíteni tudtak.
A harmadik szettben 2-3 ponttal végig vezettünk és ezt az előny sikerült is tartani a szett végéig. A végjátékban egy kérdéses bírói ítélet zavart meg minket, de végül nagyot küzdve a ráadásban sikerült kiharcolni a győzelmet.

A harmadik meccsen két olyan csapat találkozott, akik mindkét eddigi találkozójukat megnyerték. Az Érdiek 2:1-re legyőzték az MTK-t és 3:0-ra a Szegedet.
Az első szettben a végjáték előtt végig vezettünk 4-5 ponttal is. 20:20-nál befogott minket a Delta. Sajnos ezen a ponton megtorpantunk, beragadtunk egy állásba nem tudtunk további pontokat szerezni, így ezt a szettet elvesztettük.
A második szettben még mi vezettünk 13:9-re, de 18:16-ra már az Érd. Ezt még ki tudtuk egyenlíteni, de sajnos ugyanaz történt, mint az első szettben, hogy ismét nem tudtunk elforogni egy állásban így ezt a szettet is elveszítettük.
Ezzel 0:2-es hátrányba kerültünk, ami azt jelentette, hogy ezt a mérkőzést elveszítettük. Ez a demotiváltság és az, hogy a 6 szettet játszottuk egymás után sajnos azt eredményezte, hogy a harmadik szett elején nagyon elhúzott tőlűnk ellenfelünk. Szett közepén még volt egy halvány remény, hogy esetleg utolérhetjük őket, de végül csak az eredményen tudtunk kozmetikázni.

A két győzelemmel továbbra is lehetőségünk van tovább jutni ebből a csoportból, amennyiben a második fordulóba ezt kiharcoljuk.

Az eredménnyel részben elégedett vagyok, mert a két győzelem szép, de úgy gondolom, hogy a Szegedieket le tudtuk volna 3:0 arányban is győzni, illetve az Érd ellen is legalább egy szettet tudtunk volna nyerni.
A mutatott játék elmaradt attól amit tudnak a lányok. Voltak, akiket megbénított a tét, és ez rányomta a teljesítményüket a játékra.
Az egyéni teljesítmények alapján Szerencsés Mimi mindenképpen kiemelendő. Bár tudása alatt játszott, de még így is Ő nyújtotta a legkiegyensúlyozattabb teljesítményt. Tóth Jázmin az első két mérkőzésen a nagyon jó teljesítményt nyújtott, de a harmadik mérkőzésen már elfáradt. Warmbir Krisztinek és Zana Fanninak is voltak kifejezetten jó periódusai.

Folytatás február 17-én Érden.

Az MTK elleni mérkőzés 5 részben az alábbi linkeken megtekinthető teljes egészében:
1. rész: https://youtu.be/1RKmUsohCPk
2. rész: https://youtu.be/rQfnugoiD8g
3. rész: https://youtu.be/us6eNR_ip_8
4. rész: https://youtu.be/bfeMzGkhTpg
5. rész: https://youtu.be/h4fHKRGaAsM

Statisztika:

Kovács Balázs – edző

2018.02.02.