Leány OGYB. Két vereség Szombathelyen

A februári, kaposvári remek rajtot nem követte hasonló folytatás: mindkét mérkőzését elvesztette a Kaposvári Röplabda Akadémia együttese a leány Országos Gyermek Bajnokság második elődöntő tornáján. A végső helyezések sora így majd a fővárosban dől el.

BESZÁMOLÓ

Keret:

Sipos Lili (csapatkapitány) (4-es ütő) 2002
Pavlovics Zsófia (4-es ütő) 2002
Balogh Boglárka (2-es ütő) 2002
Warmbir Kristina Nicole (feladó) 2003
Szerencsés Mimi (libero) 2003
Tóth Jázmin (center) 2003
Vajda Virág (center) 2003
Balogh Dominika (4-es ütő) 2003
Zana Fanni (2-es ütő) 2003
Bradánovics Réka (4-es ütő) 2002
Kalocsai Kincső (4-es ütő) 2002
Stettner Zsófia (feladó) 2003
Stirling Annna (feladó/libero) 2003

Kezdő csapat:

Warmbir Kristina
Sipos Lili
Vajda Virág
Balogh Boglárka
Pavlovics Zsófia
Tóth Jázmin
Szerencsés Mimi (libero)

Mérkőzések: (2 vereség)

RÖAK – Szombathely
0:3 (-15, -24, -17)

RÖAK – Herkules
1:3 (23, -17, -22, -12)

A második forduló már nem alakult kedvezően. Sajnos két vereséggel jöttünk haza.
Míg itthon a játék minden elemében tudtunk maradandót alkotni, ott egyik sem volt az erősségünk. Az első és legszembetűnőbb probléma a nyitásokkal volt. Rengeteg nyitást hibáztunk el, ha átszerváltunk, az pedig nem volt hatékony. Így kapásból hiányzott az egyik erősségünk, amivel a nálunk sokkal magasabb csapatoknál abszolút meg tudtuk akadályozni a center támadást. A hétvégén szétütöttek minket középről.
A másik probléma, hogy a feladó posztra egyszerűen nem tudtam jó megoldást találni. A kezdő feladónk egész héten beteg volt, nem edzett, így hiába is jött el velünk már egészségesen, nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, ami elég lett volna. Se fizikailag, se fejben nem állt készen erre a fordulóra, érthető okokból. A második számú feladónk még jóval rutintalanabb, kevesebbet is játszott, így ő sem tudta megfelelően irányítani a csapatot. Vittem egy plusz embert számítva erre a problémára (aki még nem játszott ezen a poszton), de rutin nélkül sajnos nem lehet ezen a szinten mit kezdeni. Tehát irányító nélkül maradtunk.

A nyitások és a feladó poszt megoldatlansága már önmagában elég ahhoz, hogy kiélezett meccseket ne tudjunk megnyerni. Az utazás is biztosan közre játszott, az idegen pálya, alacsony plafon, kisebb betegségek. De egyik sem indok a lélektelen játékra, a megilletődöttségre, főleg úgy, hogy tudjuk, hogy meg tudjuk verni ezt a két csapatot, mert már sikerült. Ezúttal nem volt vezéregyéniség a pályán, nem volt csapategység sem. Nem volt igazán harc, csak fellángolások, de az sosem elég.

Talán két egyéni teljesítményt tudnék kiemelni: Kalocsai Kincsőt és Szerencsés Mimit. Ők azok, akik magukhoz képest a legjobbat nyújtották a csapatból.

Csalódott vagyok, szerintem a lányok sem ezt várták maguktól, de ezt a hétvégét ezzel a beszámolóval le is zártam. Most mindhárom csapatnak 2 győzelme van. Április másodikára koncentrálok és a lányokat is erre biztatom, mert az lesz a MI NAPUNK!!!

Rák Rebeka edző

2017.03.13.