Leány OGYB: Ikrényben, majd Veszprémben jártak a lányok

A dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság III. osztályú alapszakaszának utolsó fordulóján Ikrénybe látogattunk. Az első mérkőzés előtt közölték velünk, hogy az egyik csapat nem kíván részt venni a tornán, így csak egy mérkőzés vár ránk. Nem tudom, hogy emiatt, vagy a hosszú utazás fáradalmai miatt, de motiválatlanul, lélektelenül léptünk pályára, és ez sajnos a mérkőzés alatt sem változott. Egy szettet ugyan hozni tudtunk, de 3:1-es vereséget szenvedtünk, így nem jutottunk be a nyugati csoport dobogósai közé.

Beszámoló

 

A torna eredményei:
Ikrény DSK- RÖAK Kaposvár Piros 3:1 ( -10,-16,12,-20)
Bonyhád- RÖAK Kaposvár Piros 0:3 – játék nélkül

A csapat tagjai:
Kelemen Leila
Paizs Luca
Kovács Nelli Noémi
Itvás Bianka
Nyári Eperke Hanna
Somogyvári Fanni
Kalmár Szonja
Homan Klaudia
Varga Katalin
Schiberna Regina

A dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság III. osztályú 4-6. helyekért vívott fordulójában Veszprémbe látogattunk.
Az előző forduló kudarca után újult erővel indultunk neki ennek a tornának. A sérültek és a betegek száma tovább növekedett, a lányok azonban sokkal motiváltabbak voltak. Az első mérkőzésünket a Szombathellyel játszottuk. A mérkőzést még kicsit álmosan kezdtük, így az első szettet elvesztettük, azonban a 2. szettet egy hatalmas bravúrral, 26:24-re tudtunk hozni, ezzel fenntartva a reményeket. A 3. szettben ismét kicsit bealudtunk, a 4.-ben azonban ezt is sikerült helyrehozni. A mindent eldöntő szettben hatalmas lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot a lányok, 6 pont hátrányból fel tudtak állni, de ez sem volt elég a győzelemhez, így elszenvedtük a szezon során első 3:2-es vereségünket, eddigi legjobb mérkőzésünkön.
A második mérkőzést a hazai Veszprémmel játszottuk, akik határozott játékot képviseltek. A Szombathely elleni mérkőzés annyit kivett a lányokból, hogy fizikailag és szellemileg sem voltak már jelen a pályán, így szabad utat hagytunk a Veszprémnek, akik kihasználva ezt, 3:0-ra győztek ellenünk.

A torna eredményei:
VESC- RÖAK Kaposvár Piros 3:0 (-9, -6, -16)
RÖAK Kaposvár Piros- Student Comfort 2:3 (-21, 24, -17, 7, -13)

A csapat tagjai:
Kelemen Leila
Paizs Luca
Itvás Bianka
Nyári Eperke Hanna
Somogyvári Fanni
Kalmár Szonja
Homan Klaudia
Varga Katalin

 

Hanusz Réka edző

2019.05.15.