Leány OGYB: hazai pályán bizonyíthatott a RÖAK Sárga

Hazai környezetben, a Kodály iskola tornatermében kezdte meg 2018-as szereplését a Kaposvári Röplabda Akadémia leány gyermek „Sárga” elnevezésű együttese. Rédling-Szabó Gabriella és Szívós Ildikó lányai egy győzelemmel és egy vereséggel zárták az öt csapat részvételével megrendezett tornát, és kiderült: szeptember óta sokat fejlődtek a fiatalok technikailag és játékban egyaránt. 

BESZÁMOLÓ
Dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság, középszakasz, B-10 csoport, 1. torna, 2018. január 28. vasárnap, Kaposvár

A teljes megengedett létszámot kihasználva érkeztünk a tornára, 12+2 fő nevezett versenyzővel. Rögtön az igazoltatás alatt kiderült, hogy az egyik lánynak nem egyezik az igazolványán és a kollektíven szereplő szám, így eltiltották a játéktól. Ez megnehezítette már egy kicsit a kezdést, mert számítottam rá a játékban.

Most először léptünk pályára 5:1-es felállással.

A csapat tagjai: Zádori Dóra, (Vértes Dorottya), Cselők Sára Bonita, Pap Nikolett, Pál Boglárka, Barsi Anna Réka, Bekes Dalma, Itvás Bianka, Kecskés Anna, Nyári Eperke, Paizs Luca, Rákosfalvi Karina, Kalmár Szonja, Schiberna Regina

A csoportban az első mérkőzésünket Szombathely csapata ellen játszottuk. Néha még bizonytalanul álltak fel a lányok a nyitásfogadásra, és a nyitásunk utáni becserélést is elfelejtették, illetve voltak helyezkedési, problémák. A hibák ellenére egészen jól helyt álltunk Sümeg-Dabronc csapata ellen. Habár 3:0-ra kikaptunk, nem volt szégyenkezni valónk, nagyon sok jó és okos megoldást is láttam a csapattól. Annak örültem, hogy helytartási hibánk nem volt, illetve amikor valaki rossz helyre állt, egymást segítették a pályán lévő játékosok.

A második mérkőzés (RÖAK-Balatonfüred) bemelegítésénél a csapatkapitányom (Zádori Dóra) egy rossz lépés következtében megsérült (bal bokájában a külső bokaszalag elszakadt). Ez rögtön nagyban megnehezítette a felállást. 4 lányt jelöltem a tornára négyes ütő poszton. Egyik nem tudott eljönni (belázasodott), Vértes Dorottyát téves adminisztráció miatt nem engedték játszani, Dorka pedig megsérült. Emiatt 1 négyes ütő maradt, aki pályára tudott lépni. Gyorsan kijelöltem egy embert a cserepadról, akit a legalkalmasabbnak tartottam a játékra, de 5 percünk volt csak rá, hogy megtanulja a felállást.

Megnyertük a mérkőzést így is 3:0-ra, de nem tudtam úgy felállítani a csapatot a pályára, ahogy szerettem volna.
Nyitásfogadásban, nyitásban még mindig van mit javítani. De nem csak abban, mindenben. Sokat fejlődtek a lányok technikailag és játékban is szeptember óta, de még rengeteg munka és idő kell ahhoz, hogy igazi csapattá érjünk.

Rédling-Szabó Gabriella edző

 

2018.01.30.