Leány OGYB: egy mérkőzést nyert Veszprémben a RÖAK Sárga

A házigazda Veszprémet magabiztosan legyőzte, a szombathelyiektől viszont balszerencsés körülmények között vereséget szenvedett a Kaposvári Röplabda Akadémia leány gyermek „Sárga” elnevezésű együttese a korosztályos országos bajnokság középszakszának második tornáján. 

BESZÁMOLÓ
RÖAK U15 „Sárga”
Dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság középszakasz
B-10 csoport. 2. torna
2018. február 17. szombat, Veszprém

A Röak gyerek Sárga csapatból 13 fővel indultunk a tornán.
A csapat tagjai:

Felső sor: Török Liliána, Pál Boglárka, Vörös Tímea, Bekes Dalma, Rákosfalvi Karina (csk), Vörös Viktória, Itvás Bianka
Alsó sor: Schiberna Regina (L), Inkei Luca, Pap Nikolett, Vértes Dorottya, Barsi Anna Réka, Kalmár Szonja (L)

Az első mérkőzésünkön nyugodtan állítottam fel a csapatot, mert biztos voltam benne, hogy ha nem hibázunk óriásiakat, akkor nyerni tudunk. Így minden utazó játékos játéklehetőséget kapott, és cserélni is tudtam szettenként, hogy a Szombathely elleni mérkőzésre a lehető legerősebb összeállításban tudjunk pályára lépni.
Veszprém ellen megilletődötten kezdtünk, de a sok hiba ellenére simán tudtunk nyerni 3:0 arányban. Az első szettben (25:15) még voltak helyezkedési bizonytalanságok, a második szettben (25:21) a teljes cseresor játszott. Itt is sok hiba volt. A szett közben cseréket is bevetettem, hogy lássam ki, kivel és hogyan tud meccshelyzetben együttműködni. A 3. szettre összeállt a csapat, és jó játékkal sima 25:9-es győzelmet arattunk

A Szombathely elleni mérkőzés előtt átbeszéltük, és a folyosón leforogtuk újra a felállásokat, hogy ne legyen már bizonytalanság, állásrendi hiba a mérkőzésen, ezekre ne kelljen már koncentrálni. Az első szettet nagyon szoros küzdelemmel, de hozni tudtuk (25:20). Sok hibával játszottunk. A Szombathely az első 12 pontjából csak 4-et szerzett meg, a többit (8) mi rontottuk, mi adtuk nekik a pontokat.

A második szettet ismét szoros küzdelemmel játszottuk, de nem sikerült megnyernünk (20:25). Ezután jött a harmadik szett, amit sajnos a mérkőzésen való részvétel tapasztalatlansága, és játékvezetői hibák miatt elveszítettük (19:25). A játékvezetők sem értettek egyet állásrendünkben, befújtak egy hibát, melyet pár pont után visszaállítottak ismételt állásrendi hibának fújva. A csapat teljesen megzavarodott, mindenki rám nézett, jó helyen áll-e, emiatt nem tudtak a játékra koncentrálni, elveszítettük a szettet. Innét már nem tudtunk felállni, a lányok fejben elfáradtak, nem tudtak koncentrálni, és a fizikai fáradtság is látszott rajtuk. A negyedik szettet 16:25-re elveszítettük.

Mérges és csalódott voltam a végén, nyerhető meccset buktunk el.
Összességében viszont elmondhatom, hogy elégedett is voltam a csapattal, mert nyitásban és nyitásfogadásban is javultunk, a mezőnymunka sem volt rossznak mondható és voltak nagyon szép ütések és küzdelmes labdamenetek.
Még mindig sokat kell fejlődni, tanulni, és sokkal több mérkőzést kellene játszanunk. Legtöbbet a pontosabb bejátszásokban és feladásokban kell javulnunk.

Rédling-Szabó Gabriella edző

2018.02.18.