Leány OGYB: a 2:1 volt a divat a RÖAK tornáján

Mindhárom mérkőzését 2:1 arányban vesztette el a Kaposvári Röplabda Akadémia „Kék” elnevezésű együttese a leány Országos Gyermek Bajnokság középszakaszának második tornáján, Budapesten. 

Beszámoló

Dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság, Középszakasz; B-6 csoport 2. torna
2018. Február 17. Budapest (TF)

Résztvevő keret:
Balogh Dominika szül. idő: 2003
Joó Noémi szül. idő: 2003
Pácsonyi Petra szül. idő: 2004
Pavlovics Tímea szül. idő: 2004
Stirling Anna szül. idő: 2003
Szerencsés Mimi szül. idő: 2003 (csapatkapitány)
Tóth Jázmn szül. idő: 2003
Vajda Virág szül. idő: 2003
Vida Bonita szül. idő: 2003
Warmbir Kristina szül. idő: 2003
Zana Fanni szül. idő: 2003
Vértes Hanna szül. idő: 2003
Stettner Zsófia szül. idő: 2003

A résztvevő csapatok: (3 csapat)
Delta RSE Érd
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK
MTK Budapest
Szegedi RSE

1. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Szegedi RSE
1:2 (19:25; 25:16; 24:26)
KRA UMSE: Warmbir, Szerencsés, Vértes, Tóth, Balogh, Vajda Libero: Stirling, Joó Csere: Zana, Pavlovics

2. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Delta RSE Érd
1:2 (25:21; 9:25; 20:25)
KRA UMSE: Warmbir, Szerencsés, Tóth, Zana, Balogh, Vajda Libero: Stirling, Joó Csere: Pavlovics, Vértes, Vida, Pácsonyi

3. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – MTK Budapest
1:2 (25:27; 21:25; 25:21)
KRA UMSE: Warmbir, Szerencsés, Tóth, Zana, Balogh, Vajda Libero: Stirling, Joó Csere: Pavlovics, Vértes, Pácsonyi

A mérkőzések 3 szettig tartottak. Végeredmény: 2:1 vagy 3:0.

Az első forduló két győzelmét követően azzal a céllal utaztunk Budapestre, hogy bebiztosítsuk a továbbjutásunkat. Blum Vanda kisebb sérülése miatt nem tartott a csapattal, Warmbir Krisztina pedig betegen vállalta a játékot.

A Szeged csapata elleni első mérkőzésen egy új felállást kipróbálva kezdtünk. Tóth Jázmin játszott átló poszton, míg az Ő helyét Vértes Hanna foglalta el centerként. Így Zana Fanni a cseresarokban kezdett. Joó Noémi pedig liberoként kapott lehetőséget.

Sajnos ez az új felállás nem működött és egy kissé meg is zavarta a lányokat. Főleg nyitásfogadásban kezdtünk nagyon rosszul. Több pontos hátrányba kerültünk már a szett elején. Ezt a hátrányt ebben a szettben már nem is sikerült ledolgoznunk.
A második szettben visszaálltunk az eredeti felállásunkhoz. Főleg a jó nyitásainknak köszönhetően sikerült előnyt kovácsolni, amit a szett közepén még növelni is tudtunk így ez a szett viszonylag nagy különbséggel lett a miénk.
A döntő szettben ahogy az várható volt, nagy küzdelem alakult ki, aminek a végén, ha minimális különbséggel is, de alulmaradtunk. Sajnos nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel, a Szeged viszont élt vele.

A következő ellenfél a DELTA együttese volt. Ők az előző fordulóban mindhárom meccsüket megnyerték és a mai napon is 3:0-ra legyőzték az első meccsen az MTK-t.
A Szeged elleni vereséget követően a lányok nagyon nagy energiákat mozgósítottak annak érdekében, hogy kijavítsák azt a csorbát. Az első szettben pontos, lelkes, jó játékkal sikerült meglepni az Érdieket. Ebben a szettben egyénileg és csapatként is kiválóan játszottak a lányok.
A másodikban főleg a gyenge fogadásunknak köszönhetően hamar hátrányba kerültünk. Látszott, hogy ez a szett már nem lehet a miénk, ezért a kezdő játékosokat próbáltam pihentetni a harmadik szettre, illetve a következő mérkőzésre.
A harmadik szett az elsőhöz hasonlóan jó és színvonalas játékot hozott. Mindkét csapat jól játszott, de a végén az Érdiek voltak a határozottabbak így megnyerték a mérkőzést.

A harmadik meccsből végül egy ki-ki meccs lett, ugyanis az eddigi eredmények miatt úgy alakult, hogy aki győzni tud, az tovább jut a legjobb 12-be.
Az MTK ellen nagyon rosszul kezdtünk, már 2:11-es hátrányban is voltunk. Sajnos egy állásban az egyik MTK játékos szétzilálta a fogadásunkat. De a gyerekek akarat erejét mutatja, hogy még innen is képesek voltak felállni és egy nagyon szoros végjátékban csak egy szerencsés labdának köszönhetően veszítettük el ezt a szettet.
A másodikban is sajnos rosszul kezdtünk, itt is hamar összeszedtük jó pár pontos hátrányt, de innen is fel tudtunk jönni. Ám ez csak arra volt elegendő, hogy a végén ne túl nagy különbséggel veszítsük el a szettet. Ezzel tulajdonképpen a lényegi dolgok el is dőltek.
A harmadik szettben Pavlovics Tímea kezdett feladóként. Warmbir Krisztina végig betegen játszott, de ekkorra már elfogyott minden ereje, le a kalappal előtte. Ebben a játékrészben a csapat bizonyította, hogy van tartása és bár ugyan már tétje nem volt, de mégis számunkra fontos volt, hogy szettgyőzelemmel érjen véget a nap.

Eredmény oldalról sajnos csalódás volt ez a nap. Az első fordulót követően joggal gondolhattuk azt, hogy reális esélyünk van a továbbjutásra a csoport első két helyének valamelyikén. Ezt sajnos nem sikerült elérnünk. Emiatt csalódottak vagyunk. Ám ha egy kicsit más szemmel nézzük a dolgokat, akkor tulajdonképpen 4 ponton múlott a tovább jutásunk (A Szeged illetve az MTK ellen szorosan elveszített két szettre gondolok). A lányok végig küzdöttek, hajtottak, de az a pici plusz a mai napon hiányzott a játékunkból.
Leginkább a nyitásfogadás volt, ami a mai napon nem működött. Emiatt több szettben is nagy hátrányt szedtünk össze, amit megpecsételte sorsunkat. A mai napon két centerünk, Tóth Jázmin és Vajda Virág kifejezetten jó formában játszott, már amikor olyan volt a nyitásfogadásunk, hogy játékba tudtuk Őket hozni. Sajnos elég ritkán volt ilyen.
A szélsők közül Szerencsés Mimi magához képest gyengébben játszott, de ő is betegséggel bajlódott a héten. Balogh Dominika az előző fordulóhoz képest jobban játszott, de így is súlytalan volt. Zana Fanni leginkább a jó nyitásaival tűnt ki, de támadásban keveset volt játékban, így nem tudott sokat hozzátenni.
A mai nap hőse mindenképpen Warmbir Kriszti, aki megküzdve a betegségével kiválóan játszott és a mai napon a csapat legjobbja volt.

Folytatás március 17-18-án.

Statisztika:

Kovács Balázs – edző

2018.02.27.