Leány OGYB: 13. helyen a RÖAK-Kék

A szolnoki helyosztó torával fejezte be idei szereplését a Kaposvári Röplabda Akadémia RÖAK-Kék elnevezésű együttese a leány Országos Gyermek Bajnokságban. A lányok mindkét mérkőzésüket megnyerték, és végül a 13. helyen zárták az egész éves küzdelemsorozatot. 

Beszámoló

Dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság, Helyosztó a 13-15. helyért; D-3 csoport
Május 19. Szolnok

Résztvevő keret:
1. Balogh Dominika szül. idő: 2003
2. Joó Noémi szül. idő: 2003
3. Pácsonyi Petra szül. idő: 2004
4. Stirling Anna szül. idő: 2003
5. Szerencsés Mimi szül. idő: 2003 (csapatkapitány)
6. Tóth Jázmin szül. idő: 2003
7. Vajda Virág szül. idő: 2003
8. Stettner Zsófia szül. idő: 2003
9. Warmbir Kristina szül. idő: 2003
10. Zana Fanni szül. idő: 2003
11. Vértes Hanna szül. idő: 2003
12. Vida Bonita szül. idő: 2003

A résztvevő csapatok: (3 csapat)
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK
Nyíregyháza B
Szolnoki Sportcentrum Sportiskola

1. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Szolnoki Sportcentrum Sportiskola
3:1 (25:20; 25:15; 26:28; 25:17)
KRA UMSE: Warmbir, Szerencsés, Tóth, Balogh, Zana, Vajda Csere: Vida, Vértes

2. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Nyíregyháza B
3:0 (25:20; 25:19; 25:17)
KRA UME: Warmbir, Pácsonyi, Tóth, Balogh, Zana, Vajda Csere: Vida, Vértes, Joó, Pácsonyi, Stirling, Stettner

A mérkőzések 3 nyert szettig tartottak.

12 fős kerettel utaztunk el Szolnokra, Blum Vanda sérülés, Pavlovics Zsófia pedig családi elfoglaltság miatt nem utazott el a csapattal.

Két aktuális ellenfelünkkel korábban eddig még nem találkoztunk, így nem tudtuk, hogy milyen játékerőt képviselnek. A csapaton belül a hét folyamán a Diákolimpia kapcsán felszínre kerültek kisebb konfliktusok, de ezt még a torna előtt sikerült nagy részben rendezni.

Eredetileg a második mérkőzést játszottuk volna, de a Nyíregyháziak útközben lerobbantak, így nem értek oda az első mérkőzés kiírt kezdési időpontjáig. Így miután a lányok gyorsan átöltöztek kezdődhetett is a meccs a Szolnok csapata ellen.
Az elején kicsit fáradtan kezdtünk, látszott a lányokon a korai indulás és a 4 óra utazás. De ahogy játékba lendültünk és felébredtünk már mi irányítottuk a játékot. Az első szettet viszonylag szorosabban megnyerve, de a másodikban már határozottan játszva 2 szettes előnybe kerültünk.
A 3. játékrészben aztán már úgy gondoltuk, hogy elég ha csak a pályán vagyunk és már a miénk is a győzelem. Tévedtünk, a Szolnok szépített.
A harmadikban aztán sikerült újból felrázni a lányoknak magukat, több játékos teljesítménye is lényegesen javult. Ennek eredményeképpen a negyedik szettet már simábban sikerült behúzni.

Rövid kis pihenőt követően egyből következett a Nyíregyháza B csapata elleni mérkőzés. A bemelegítés alapján Ők erősebbnek tűntek, mint a Szolnoki csapat.
Talán amiatt, hogy mi már játékból jöttünk, Ők pedig csak nem sokkal ezelőtt érkeztek összeszedettebben játszottunk, mint riválisunk. Sikerült 4-5 pontos vezetést szereznünk elsősorban a jó nyitásoknak köszönhetően, amiből nem igazán tudott ellenfelük támadást szervezni. Támadásban is már határozottabbak voltunk, mint az előző meccsen, kifejezetten sok pontot szereztünk kivédekezett labdák visszatámadásából.
Annak ellenére, hogy már az 5.és 6. szettet játszották a lányok pihenés nélkül, nem lankadt a figyelmünk, egyre szebben röplabdáztunk, amivel folyamatosan bizonytalanítottuk el a Szabolcsiakat.
Az első két szett megnyerését követően a harmadikban már közel 10 pontos előnyünk is volt. Ekkor már majdnem minden cserejátékosnak lehetőséget adtam.
Végül tulajdonképpen sima 3:0 arányban sikerült megnyerni ezt a meccset is.

Kiemelkedő teljesítmény ezúttal nem volt a csapatban. Mindenkinek voltak jobb és rosszabb periódusai. Az első meccsen, főleg támadásban még akadozott a játék, de később ez sokat javult. A második meccsen már kifejezetten szép pontokat szereztünk (részben) kidolgozott helyzetekből. A feladó tulajdonképpen bárkinek adhatta a labdát, mert minden ütő pontot tudott szerezni belőle. A cserejátékosok is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, ami nagyon fontos. A hibák aránya még mindig magas, viszont a szerzett pontjaink aránya még magasabb.

Természetesen a 13. hely megszerzésével összességében nem vagyok elégedett. De nem érheti szemrehányás a csapatot, mert tulajdonképpen egy szerencsétlen tornán múlott, hogy a bajnokságban nem előrébb végeztünk. A realitás kb. a 7-10 hely valamelyikének megszerzése lett volna véleményem szerint. Amiatt vagyok inkább bosszús, hogy a bajnokság ezen szakaszában sok olyan mérkőzést játszottunk, amely nem állította kihívás elé a játékosokat. Emiatt bánom igazán, hogy nem sikerült az elődöntőbe jutnunk.
Emellett viszont kiemelkedően fontos, hogy szemmel látható a lányok fejlődése, főleg technikailag, amiben még mindig hatalmas hiányosságok vannak. A lányok nagyon sokat dolgoznak, de ezeket a rosszul berögzült mozdulatokat nehezen tudják kijavítani. Már sok mozdulat/technika nagy mértékben javult, de még mindig nem tartunk ott, ahol ennek a korosztálynak technikailag lennie kellene.

A szezon hátralévő részében ezen dolgozunk tovább, illetve készülünk a Diákolimpia Országos döntőre, ami június 7-10 között lesz Nyíregyházán.

Statisztika:

2018.05.26.