Lány OMB I. osztály – értékes RÖAK-ezüst Gödöllőről

Végig jó teljesítményt nyújtva, hat csapat közül a második helyet szerezte meg a Kaposvári Röplabda Akadémia együttese a leány U13-as I. osztályú bajnokság (OMB) hatodik fordulójában, Gödöllőn. Kertész Gabriella tanítványai közül Szép Stella kapott különdíjat. 

 

Beszámoló

6.OMB forduló U13 I. osztály

6 csapat részvételével kezdődtek meg a küzdelmek Gödöllőn az OMB 6. fordulójában. 2 csoportban a körmérkőzések után, alsóházi keresztjáték következett, majd a 4 között ismét keresztjáték és a helyosztók döntötték el a végső sorrendet. A csoportmeccsek során nagyon szoros mérkőzést játszott csapatunk a Szolnok együttese ellen, de sikerült 2:1 arányban győzni ellenük. A Gödöllő csapata könnyebb mérkőzésnek bizonyult és őket is sikerült 2:1 arányban legyőznünk. Így csoport elsőként jutottunk a legjobb 4 közé.

A döntőbe jutásért ismét a Gödöllő csapatával kerültünk össze, és sima 2:0 arányban győztünk, így az 1. helyért szállhatunk harcba a Nyíregyháza csapata ellen. Végül a jobb erőkből álló Nyíregyháza csapata győzött 2:0 arányban, így a 2. helyezést sikerült megszereznünk. Az végső eredménnyel elégedett voltam, a játékkal kevésbé (hiányzott a feladónk), de végre sikerült jó helyezést elérni és ismét visszakerültünk a legjobb 12 közé, ami az országos döntőbe kerüléshez kell. Az utolsó két fordulóban szeretnénk ezt az eredményt megtartani, és kiharcolni az országos döntőbe jutást.

Csoportmérkőzések:
-Szolnoki Sportcentrum „A”- Röak Kaposvár „A”: 2:1
– Röak Kaposvár „A”- Gödöllői RC 2:1

Döntőbe jutásért:- Röak Kaposvár „A”- Gödöllői RC 2:0

1-2. helyért:
– Nyíregyháza „B” – Röak Kaposvár „A”: 2:0

Végeredmény:
1. Nyíregyháza „B”
2. Röak Kaposvár „A”
3.Szolnoki Sportcentrum”A”
4. Gödöllői RC
5. Vasas SC kék
6. BVSC-Zugló

Jók: Agócs Luca, Szép Stella, Borovszky Dorottya, Csizmazia Nóra
Különdíjat kapott: Szép Stella

 

 

Edző: Kertész Gabriella

2020.03.11.