Korosztályos összesítés: élen a fiúk, feljövőben a lányok

Érdekes összeállítást készített a huvolley.hu arról, hogy a négy klasszikus (6 fős csapat: U15, U17, U19, U21) korosztályos döntőbe melyik klubból hány csapat jutott be. A Kaposvári Röplabda Akadémia büszke lehet az elért eredményeire.

A lányoknál összesen tíz klub képviselteti magát az elit mezőnyben. A Vasas és a Békéscsaba összesen öt-öt csapattal, mivel előbbi az OSB-n, utóbbi az OGYB-n két együttessel is finalista lett. A Gödöllő és az UTE egy-egy döntőről hiányzik csak, a Kaposvári Röplabda Akadémia pedig – holtversenyben a BVSC-vel – két fináléba jutott be. Lányaink az U19-es és az U21-es hatos döntőben szerepelnek majd az előttünk álló hetekben, ami az elmúlt évek legjobb eredményének számít.

A fiúknál 11 klub jutott a finálékba, ami azért érdekes, mert három egyesület – Kaposvár, Pénzügyőr, Szolnok – minden döntőbe bejutott, a Dunaújváros és a Kecskemét is mindössze egyből hiányzik. A maradék hat kvóta azonban hat különböző klub között oszlik szét. A kaposváriak alaposan kitettek magukért, hiszen, amellett hogy eljutottak a hatos döntőkig, az U15-ös korosztályban ezüstéremmel zárták a küzdelmeket az elmúlt hétvégén.

Íme a rangsor (forrás: hunvolley.hu):

 

2021.05.17.