Könye Zsófia a RÖAK 400. növendéke!

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Kaposvári Röplabda Akadémia munkája: a Dunántúl egyik legnagyobb utánpótlás műhelyének színeiben több mint négyszáz fiatal üti a labdát!  Az egyesület 400., leigazolt és versenyengedéllyel is rendelkező növendékét szombaton köszöntötték a Szupermini Házibajnokság végén. 

A 2020. február 28-ai adatok alapján 305 lány és 102 fiú sportol a RÖAK színeiben, ami mindenképpen beszédes adat. A kaposvári utánpótlás műhely sportolóinak száma folyamatosan nőtt az elmúlt években, ami jelzi a sportág népszerűségét. Tulajdonképpen nincs is ebben semmi meglepetés hiszen napjainkban az 1. MCM-Diamant női együttese folyamatosan gyarapodó közönség előtt vezet az Extraliga tabelláját, a Fino-fiúk pedig korábban 18 alkalommal hódították el a magyar bajnoki címet, legutóbb pedig bronzérmet szereztek a Magyar Kupában. Kaposvár a sportág igazi fellegvára hazánkban. A két felvevő-egyesület számára is kiemelten fontos, hogy meglegyen a széles bázis, és joggal bízhatunk abban, hogy a mennyiségi előrelépést minőségi javulás is követi majd az előttünk álló időszakban.
A szombati Szupermini Házibajnokságon a jövő reménységeit szólították pályára a katolikus iskolában, és a jó hangulatú viadal után nem csak a helyezetteket díjazták, hanem külön köszöntötték a Kaposvári Röplabda Akadémia 400. leigazolt, versenyengedéllyel rendelkező növendékét. A 2009-es születésű Könye Zsófia még az előkészítő csoportban tanulja a játék alapjait, de edzője, Kertész Gabriella szerint ügyes és szorgalmas, így jövőre már helyet kaphat a RÖAK valamelyik korosztályos együttesében is. Zsófi nem is akárkitől kapott egy értékes ajándékot: a Diamant és a magyar válogatott csapatkapitánya, Tálas Zsuzsanna adott át neki egy, az Extraligás együttes tagjai által aláírt labdát. Egy ilyen meglepetésnél talán nem is kell több ahhoz, hogy valaki egy életre barátságot kössön a röplabdával…

 

2020.02.29.