Kilencedik hely az OB nyitó fordulójában

A kilencedik helyet szerezte meg a Lutter Liza, Wirth Annamária páros a strandröplabda magyar bajnokság idei első mesterversenyén, Tatán. A Kaposvári Röplabda Akadémia kettőse a főtáblán egy győzelemmel és két vereséggel fejezte be a küzdelmeket a kánikulai forróságban, az izzó homokon. 

Lutter és Wirth – ranglista-pontjai alapján – a tizedik kiemeltként várta a 2021-es országos bajnokság első fordulóját, és a főtábla csoportkörében rögtön egy 70(!) perces mérkőzést játszott a Czene, Hajós egységgel. A győzelem sorsa csak a harmadik játszmában, annak is bőven a ráadásában dőlt el, és a kaposváriak 22:20 arányban maradtak alul. A következő meccsen összejött a magabiztos siker a Göntér, Szabó kettős ellen, így következhetett a keresztjáték a nyolc közé jutásért. A RÖAK párosa itt már a fáradtsággal is küzdött, nem csak a rivális kispesti Horváth, Veress párossal, és végül 2:0 arányban alulmaradt, így összesítésben a kilencedik helyet szerezte meg Tatán.

A torna másnapi döntőjében Győri Panna és Szabó Adrienn (KSE) két játszmában nyert Szombathelyi Szandra és Villám Lilla (Vasas) ellen. A magyar bajnokság július első hétvégéjén, Gyenesdiáson folytatódik, a harmadik fordulót pedig két héttel később, a fővárosban rendezik. A döntő augusztus 13-a és 15-e között lesz a már megszokott helyszínen, a budakalászi Lupa-tó mellett.

2021.06.22.