Kettős győzelem az OSB sümegi fordulójában

A pécsiek és a házigazda sümegiek ellen is győzött a Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino együttese a fiú Országos Serdülő Bajnokság alapszakaszának második fordulójában.

2012/2013. évi

Buzek László Országos Serdülő Bajnokság alapszakasz

A1 csoport 2. torna

Időpont: 2012. december 02, vasárnap

Helyszín: Ramasetter Vince Általános Iskola

8330, Sümeg Árpád u 5.

Résztvevők: PEAC-PSN Zrt

Sümegi Röplabda Egyesület

Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino

A korai kezdésre és az időjárás kiszámíthatatlanságára való tekintettel időben kellett indulnunk Sümegre (6:30), hogy időben odaérjünk és rendesen tudjunk felkészülni a mérkőzésre. Az út során semmi sem hátráltatott így korán (8:30) a szervezők előtt már a teremhez értünk. A mérkőzésre történő bemelegítés és ráhangolódás jól sikerült, minek köszönhetően végig fegyelmezett, figyelmes helyenként szellemes játékot mutatva tudtunk nyerni.

Játékunkra végig jellemzőek voltak az agresszív nyitások, -főleg Pavlényi Máté, Bögöly Gábor, Portik Ádám jeleskedett ebben a játékelemben,- aminek köszönhetően könnyen tudtunk védekezni és pontosan visszatámadni. Nyitásfogadásunk sokat erősödött azzal, hogy Sólyom Kristóf betegségéből felépülve és régi jó formáját visszanyerve tudott játszani. Nyitásfogadásban és természetesen védekezésben Keen Cameron is sokat hozzátett a győzelmekhez. A sokszor pontos nyitásfogadásból Portik Ádám – aki sérülten is vállalta a játékot – nagyon szépen, pontosan adta fel és mozgatta meg a támadóinkat. Centereink is szépen oldották meg a feladatokat, bár itt még sokat kell dolgoznunk, hogy minden zökkenőmentes legyen, főleg a támadásokban. Centereinknek nehéz dolguk volt, mivel Fejes Patrik egész héten vírusos megbetegedéssel szenvedett, így nem tudott edzeni és Kulcsár Adrián pedig heti egy edzésre jár, ugyanis a gyerekcsapat húzóembere.

A mérkőzések:

09.00:  Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino – Sümegi Röplabda Egyesület 3:0 (25:14, 25:15, 25:16)

Kezdő: PORTIK (2/3), PAVLÉNYI M. (11/6), KULCSÁR (2/1), BÖGÖLY G. (12/4), SÓLYOM K. (14/3), FEJES (1/0),

csere: KEEN (0/1), libero DÁVID d. (0/1), BÓDIS (0/1), RÁK V. (libero).

A Pécs elleni meccsünkön mindenki lehetőséget kapott, volt, aki más poszton is megmutatathatta tudását mint ahol általában szokott játszani. A játékunk nem volt annyira precíz, mint a Sümeg elleni találkozón, de legalább tudtuk gyakorolni a pontatlan nyitásfogadásból, feladásból történő támadásokat is. Az ellenfelünk nagyon sokat ejtett, mozgatott minket mezőnyben amit helyenként jól kifigyeltünk és kivédekeztünk. Ezen a meccsen szeretném kiemelni a gyerek csapat oszlopos tagját, Borsi Dánielt és Horváth Gergelyt, kikre már sokadszor számíthattam. Sajnos Dani lesérült az utolsó szettben, rálépett centertársa lábára és kifordult a bokája, szerencsére nem súlyos, így a következő meccsen már tud játszani. Lehetőséget kapott továbbá és nagyszerűen élt is vele center poszton Bódis Gábor és Dunaújvárosból igazolt Dávid Dániel is.

Két újoncot is avattunk a Pécs ellen, az egyik akinek a nővére is nagyszerűen röplabdázik. Rák Vince. Ő libero poszton játszott, igaz a nyitásfogadásán még egy picit kell csiszolni, de mezőnymunkája fantasztikus volt, köszönhetően gyors lábának és koordinált mozgásának. A másik újoncunk, Élő Ádám Tabról érkezett, ütő poszton mutatkozott be, sok tanulni valója van, de azt gondolom szépen halad és fejlődik hétről hétre annak ellenére, hogy előtte nem röplabdázott versenyszerűen.

10.30:  Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino – PEAC-PSN Zrt 3:0 (25:17, 25:15, 25:17)

Kezdő: PORTIK (2/4), Borsi D. (9/8), KULCSÁR A. (1/1), BÖGÖLY G. (9/2), HORVÁTH G.(12/2), Fejes P. (1/2),

csere: KEEN C (0/3), ÉLŐ Á. (0/2), DÁVID D. (5/2), BÓDIS G. (4/2), PAVLÉNYI M. (6/2), SÓLYOM K. (3/1).

Összességében elmondhatom, hogy ezen a vasárnapon mindenki hozzátette a tudását a győzelemhez, egész nap nagyon fegyelmezetten, pontosan játszottak. Látszik a fiúk teljesítményén, hogy hétről hétre becsületesen, szorgalmasan dolgoznak, sok kiemelkedő egyéni produkció született a  hétvégén. Vannak még javítani és gyakorolni valónk bőven, de már jobb volt a csapat teljesítménye, mint az első fordulóban. Az utazás és ott tartózkodásunk során is minden a legnagyobb rendben volt a fiúk fegyelmezettek és pontosak voltak nem volt semmi gond vagy probléma.

Kaposvár, 2012. december 4.

Zarka Péter

edző

2012.12.05.