Kétszer is győztek a kaposvári lányok

Budaörsön folytatta bajnoki szereplését a Kaposvári Röplabda Akadémia leány B-jelű együttese. Csitári Virág tanítványai mindkét mérkőzésüket megnyerték: előbb öt szettben múlták felül a Jászberényt, majd 3-0-ra győztek az egriek ellen.

Országos Gyermek Bajnokság
2016.Március.06 Budaörs

Résztvevő keret:
Kelemen Kirilla Kiara (libero)
Lassu Daniella
Varga Edina (CSK)
Németh Bonita
Balogh Boglárka
Bradánovics Réka
Pavlovics Zsófia
Kozma Karina
Pap Dóra

A résztvevő csapatok:
Jászberény
Budaörs
Eger
Röak Gyerek “B”
Veszprém

A lejátszott mérkőzések eredményei:

1. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Jászberény 3:2
KRA UMSE: Kelemen(libero),Varga,Balogh,Németh,Kozma,Bradánovics,Pavlovics.

2. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Eger 3:0
KRA UMSE: Kelemen (libero),Varga,Németh,Kozma,Bradánovics,Pavlovics,Balogh. csere: Pap,Lassu

Első Mérkőzés: (Jászberény)
Új felállásban kezdett a csapatom: Varga Edina feladó poszton mutathatta meg tudását, Balogh Boglárka pedig feladó-átlóként. Az első szettet a jó nyitásokkal és megfelelő koncentrációval, a saját játékunkat játszva, megnyertük. A második szett már nem alakult ilyen jól, az ellenfél is megmutatta erősebbik arcát, és a jó nyitásokkal, az ő játékukat ránk eröltetve, hozta a szettet, így 1:1 lett az állás. A harmadik szett sem alakult másképp: gyengült a koncetráció, kapkodtunk, sok nyitásrontás is volt,nem voltak jók a nyitásfogadások ,centerinket nem igazán tudtuk kihasználni. Fejben szétestek a lányok, kénytelen voltam egy kisebb fejmosást adni nekik,mivel a harmadik szettben is kikaptunk igy már 2:1 volt a Jászberénynek. Hatásosnak minősült a fejmosás, hiszen mindeki összekapta magát, újra jöttek az agressziv szervák, a jó nyitásfogadások, egy csapatként tudtunk játszani és küzdeni,jó mezönymunka is volt, centerinket végre ki tudtunk használni igy már 2:2 lett az állás. jött az 5. szett,és nagyon büszke voltam ott a lányokra, koncetráltan, nem kapkodva, a saját játékunkat játszva 8:4-gyel fordultunk. A centereket használtuk inkább az 5.szettben, akik helyt is álltak a rajuk bizott feladatban, így a mérkőzést végül megnyertük 3:2 arányban.

Második mérkőzés: (Eger)
Az Eger ellen a teljes kezdő csapat állt, fel ugyanúgy mint a Jászberény ellen. Az első szettet majdhogynem csak a nyitásokkal meg tudtuk nyerni. A második szett sem alakult nagyon másképp, igaz, volt egy-két labda, ami be-be esett, de nagyon izgalomra nem volt ok. Ebben a szettben a cserék is pályára léptek, Pap Dóri váltotta Varga Edinát feladó poszton. Harmadik szett már izgalmasabb volt,végig fej-fej mellett ment a két csapat, látszódott a lányokon hogy fejben már nagyon el voltak fáradva,sok nyitás rontás volt,potya labdák leestek,gyengült a nyitásfogadásunk. Ebben a szettben is jöttek a cserék, Pap Dóri feladó poszton és Lassu Daniella pedig feladó átlóként lépet pályára,egy kis frissességet, lendületet vittek a játékba, igy a harmadik szettben is nyerni tudtunk. A végeredmény 3:0 lett.

Összességében: Nagyon Büszke vagyok a lányokra, hogy meg tudták nyerni ezt a két mérkőzést,főleg a Jászberény elleni meccs, ahol egy csapatként küzdöttek végig, és meg is lett az eredménye.

Csitári Virág edző

2016.03.12.