Két mérkőzést nyert Olaszországban az u20-as válogatott

Hat mérkőzést játszott, amiből kettőt nyert a magyar férfi U20-as röplabda válogatott az olaszországi Pordenonében megrendezett rangos nemzetközi tornán.

Zarka Péter szövetségi kapitány együttese az Európa-bajnoki selejtezőre való felkészülés jegyében lépett pályára, és csoportjában a negyedik helyet szerezte meg. A fiúk a helyosztón 3-1-re kikaptak az osztrák korosztályos válogatottól, majd ugyanebben az arányban legyőzték az olasz San Dona legénységét. A Fino és a Kaposvári Röplabda Akadémia két korosztályos válogatottja, Bögöly Gábor és Keen Cameron ezúttal is jól teljesített a magyar csapatban.

– Az volt a célunk, hogy egy ütőképes csapatot állítsunk össze; olyat, amely majd felveszi a versenyt a riválisainkkal az EB-selejtezőn – fogalmazott a kaposvári szövetségi kapitány. – Ez sikerült, és az is kiderült, hogy a keret tagjai közül kire lehet számítani és kire nem. Az elért eredménnyel nem vagyok elégedett, négy meccset szerettünk volna nyerni, de csak kettőt sikerült. A torna összességében kiválóan szolgálta a felkészülésünket.

Együttesünk csütörtökig a Kodály iskola tornatermében készül tovább, majd útra kel a frankfurti EB-selejtezőre, ahol a németek, a lengyelek és a dánok ellen szerepel majd. A tornáról az első és a második helyezett jut tovább. A fiúk hétfőn délután érkeznek haza Németországból.

2016.03.29.