Kecskeméti siker a kaposvári fiú OMB-fordulón

Kecskeméti sikerrel zárult a Kaposváron rendezett mini fiú országos kvalifikációs röplabdatorna; az ezüstök Sümegre, a bronzok pedig Székesfehérvárra kerültek. A Varga Péter vezette, toponári iskolásokra épülő RÖAK IV. zárt még a mezőny első felében, míg a házigazda Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely, zömében manó korosztályú gyerekekből álló másik három egylete – Varga Dávid és Ágfalvi Krisztina tanítványai – az utolsó három helyen osztoztak.

Az mindenesetre tény, hogy nem volt könnyű dolguk a kaposváriaknak, akik két-három évvel fiatalabbak – na meg egy, de inkább másfél fejjel kisebbek – voltak az ellenfeleiknél, így aztán sok sikerélményre nem számíthattak. Érthetően megszeppentnek tűntek a pályán, ám mindettől függetlenül megállták a helyüket. A jó hangulatú torna végén a Kaposvári Röplabda Akadémia elnökségi tagja, a helyi férfi röplabdázás egyik megalapítója, Gáspár István adta át a díjakat a jövő reménységeinek.

A végeredmény: 1. Kecskeméti Sportiskola, 2. Sümeg – a döntőben 2–1 –, 3. Székesfehérvár, 4. RÖAK IV. (toponári tagiskola) – a bronzmérkőzésen 2–0 –, 5. Dunaferr, 6. RÖAK I. (Gárdonyi tagiskola), 7. RÖAK II., 8. RÖAK III.

Különdíjasok: Bogdán Bence (Kesi), Óhidi Richárd (Sümeg), Fodor Benedek (Székesfehérvár).

A RÖAK I. (Gárdonyi tagiskola) csapata: Szokolai Péter, Simon Bence, Lebó Péter, Szemesi Bence, Dóra Ábel, Szalma Balázs, Dobos Bertalan Ferenc, Patkás Márton, az edzőjük Szabó Dávid.
A RÖAK II. csapata: Szalaki Dominik, Fazekas Bence, Fazekas Bálint, Bogáthy Bertalan, Szabó Móric, Felesi Gergő, az edzőjük Ágfalvi Krisztina.
A RÖAK III. csapata: Szél Gergő, Horváth István, Horváth Patrik, Marosi Balázs, Tóth-Dékmár Ármin, Ripli Benedek, Csóti Péter, az edzőjük Ágfalvi Krisztina.
A RÖAK IV. (toponári tagiskola) csapata: Zarka Márton, Eördögh Bálint, Fógel Dávid, Kiss Péter, Kiss Bálint, Orsolics Ádám, Papp Máté, Visnyei Szabolcs, Turger Ármin, az edzőjük Varga Péter.

2017.02.23.