Kaposváron készül a röplabda válogatott

Április 1. és 3. között Németországban vesz részt Európa-bajnoki selejtezőn a magyar férfi U20-as röplabda válogatott. A Kaposvári Röplabda Akadémia fiú szakosztályának vezetője, Zarka Péter által vezetett csapat szerdán kezdi meg a felkészülést a megmérettetésre. A fiúk Kaposváron készülnek majd egészen péntekig, amikor egy olaszországi tornára utaznak majd Pordenonéba.  A keretben a szakmai stáb kaposvári tagjain kívül két tehetséges Fino-játékos is helyet kapott. 

A mieink a Cornacchia nemzetközi röplabda tornán vesznek részt, ahol hét mérkőzést is játszanak, többek között az orosz korosztályos válogatottal, illetve a Belluno, a Bibione Mare és a Fano olasz csapatokkal. A tornát követően Húsvét hétfőn érkeznek majd vissza Magyarországra, ahol csütörtökig a Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermében edzenek, majd ekkor indulnak Frankfurtba, az Európa-bajnoki selejtezők helyszínére.
A tizenkét fős különítmény gerincét, egészen pontosan a felét a juniorbajnokság alapszakaszát megnyerő Dunaferr adja. Rajtuk kívül három kecskeméti, két kaposvári és egy szolnoki röplabdázó került be Zarka Péter szűkített keretébe, akinek munkáját Kovács Balázs másodedző, Ollé Krisztián gyúró és Demeter András statisztikus segíti.
Válogatottunk április 1-én, pénteken a házigazdákkal, 2-án Lengyelországgal, a vasárnapi záró napon pedig Dániával meccsel majd az első két helyért, amely továbbjutást ér. Csapatunk április 4-én, hétfőn ér majd haza, s ezt követően folytatódhat a férfi NB I rájátszása.

A magyar válogatott kerete:
1 Guzmics Richárd (feladó, Dunaferr)
2 Szabó Péter (liberó, Dunaferr)
3 Keen Cameron (feladó, Fino Kaposvár)
4 Kun Benedek (ütő, Dunaferr)
5 Kholmann Norbert (center, Dunaferr)
6 Kiss Marcell (center, Dunaferr)
7 Kalmár Ákos (átló, Dunaferr)
8 Pesti Marcell (átló, Kecskemét)
9 Bögöly Gábor (ütő, Fino Kaposvár)
10 Szabó Márton (center, Kecskemét)
11 Horváth Kristóf (ütő, Kecskemét)
13 Gönczi Imre (átló, Szolnoki Főiskola RKSI)

(forrás: hunvolley.hu)

2016.03.22.