Kaposváriak az év legjobbjai között

December 17-én, szombaton tartotta ünnepélyes, évzáró gálaestjét a 70 éves Magyar Röplabda Szövetség. A rendezvényen adták át az év legjobb játékosainak és edzőinek járó díjakat, illetve gazdára talál több kitüntetés is. A kaposvári röplabda sport kiemelkedő egyéniségei kaptak díjakat.

Legjobb felnőtt férfi játékos: Dávid Zoltán
A Fino Kaposvár szélső ütője bajnokságot és Magyar Kupát nyert klubjával, s a kupadöntő legjobb játékosa volt. Idei teljesítményével kiérdemelte, hogy tíz éves szünet után ismét meghívót kapott a férfi-válogatottba.

Legjobb felnőtt férfi edző: Demeter György
A Fino Kaposvár vezetőedzője bajnokságot és Magyar Kupát nyert klubjával. Előbbiben tizenhetedszer, utóbbiban pedig tizennyolcadszor bizonyultak a legjobbnak, amivel a klub új rekordot állított fel. A legutóbbi négy-négy diadal az ő irányítása alatt született meg.

 

Legjobb férfi utánpótlás játékos: Bögöly Gábor
A Fino Kaposvár feladóátlója tagja volt a bajnokságot és Magyar Kupát nyerő csapatnak, emellett pedig ifjúsági bajnoki címet is nyert a Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben. A 19 éves játékos tagja volt az U20-as válogatottnak, ma pedig már az egyik legbiztosabb pontja a kaposváriak felnőtt csapatának.

 

MRSZ emlékplakett: Varga Péter
Több, mint egy évtizede meghatározó alakja a kaposvári utánpótlás-nevelésnek, irányításával a klub számtalan korosztályos bajnoki címet szerzett, többek között az idei Országos Ifjúsági Bajnokságon is az ő irányításával győztek a Kaposvári Röplabda Akadémia növendékei. Megannyi válogatott játékos nevelőedzője.

dr. Kovács Ferenc Elnöki különdíjában részesült az NB I-es férfi bajnokcsapat, a bajnoki rekorder, Challenge Kupa résztvevő együttes városából, Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere. A különdíjat Dér Tamás alpolgármester vette át.

2016.12.18.