Kaposváriak a strandröplabdás ranglisták élmezőnyében

A napokban elkészült a magyar strandröplabdás ranglista, amelyen több kategóriában is előkelő helyezéseket szereztek a RÖAK Kaposvár versenyzői. A felnőtt nőknél négy sportolónk is az első tíz stabil tagja, az U14-es leányok között pedig két helyi fiatal játékosunk áll igen előkelő helyen.

Már az elfogadás előtti végső stádiumban van a 2020-as felnőtt és utánpótlás strandröplabda országos bajnokság versenykiírása. Ennek az egyik nagyon fontos kiegészítő eleme az a ranglista, amelyet már nagyon régóta vártak a versenyzők. A sorrendben, a nemzetközi trendnek és a versenykiírásnak megfelelően is, a legutóbbi egy év (52 hét) hivatalos hazai (országos bajnokság, felnőtt A- és B-kategóriás, nemzetközi világranglista pontszerző és 5, illetve 4 csillagos utánpótlás-versenyek) eredményei szerepelnek. Azaz jelenleg a 2019. április 15-e után lezajlott tornák pontszámait összesítették. A ranglista minden héten hétfőn frissül, mégpedig úgy, hogy bekerülnek a héten lejátszott versenyek eredményei, az egy évvel korábbiak pedig kiesnek.

A felnőtt ranglistán csak a felnőtt versenyeken elért pontszámok szerepelnek. A nőknél a 154 nevet felvonultató mezőnyben a bajnoki címvédő kaposvári egység, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) a ranglistavezető. A klasszis páros 2019-ben is megnyerte a magyar bajnoki címet, emellett több hazai és nemzetközi viadalon is sikerrel szerepelt. A két testvér, Lutter Liza és Szombathelyi Kitti ugyancsak nagyot alakított az elmúlt évben, így nem életlenül állnak a rangsor hetedik helyén.

A RÖAK strandröplabda-szakosztályának ifjú reménységei ugyancsak jeleskedtek tavaly nyáron, aminek immár újabb eredményét látjuk: a leány U14-es rangsorban Ferencz Emese és Vida Eszter Dorka az igen előkelő második(!) helyen áll, a fiú U16-osok között pedig a Szalaki Dominik Attila, Tóth Ágoston duót jegyzik a legjobb, szám szerint a 13. pozícióban.

A leány U22-es, U20-as és U18-as rangsorban egyébként Vasvári Zsófi (SRSE) az első, az U16-osoknál a középiskolai világbajnok Szabó Anna (Gödöllői RC), U14-ben pedig Breuer Mirtill (Penta-KSE) az éllovas.

A férfiak között a felnőtteknél és az U22-eseknél is Hajós Artúr vezet Benkő Balázs és Stréli Bence előtt. Utóbbi az U20-as ranglistán áll az élen, U18-ban Dóczi Domonkos, U16-ban Veress Ákos, U14-ben pedig Niemeier Lukas az első – kivétel nélkül mindegyikük a Strandröplabdázásért SE versenyzője.

Mivel egyelőre versenyzési stop van, várhatóan ezek a sorrendek jódarabig nem is változnak majd.

A felnőtt női ranglista élmezőnye:
1. Lutter Eszter 3592 pont
1. Szombathelyi Szandra 3592 pont
3. Győri Panna 2860 pont
4. Szabó Dorottya 2812 pont
5. Dénesi Brigitta 2634 pont
6. Vasvári Zsófia 2276 pont
7. Lutter Liza 2172 pont
7. Szombathelyi Kitti 2172 pont
9. Czene Adrienn 2160 pont
10. Divényi Zita 2064 pont

A teljes ranglista a www.hunvolley.info honlapon, a strandröplabdázóknál, az utolsó menüpontra (Ranglista) kattintva található meg.

 

 

 

 

2020.04.19.