Kaposvári tornagyőzelem Szombathelyen!

Négy mérkőzésből négyet nyert, így az első helyen végzett a Kaposvári Röplabda leány U17-es együttese a szombathelyi Tavasz Kupa felkészülési tornán.

Beszámoló

Szombathelyi Tavasz Kupa
2019.04.27. Szombat, Szombathely
Résztvevő keret:
1. Balogh Dominika szül. idő: 2003
2. Joó Noémi szül. idő: 2003 (Libero 2)
3. Pácsonyi Petra szül. idő: 2004
4. Pavlovics Tímea szül. idő: 2004
5. Tóth Jázmin szül. idő: 2003
6. Vajda Virág szül. idő: 2003 (Csapatkapitány)
7. Warmbir Kristina szül. idő: 2003
8. Zana Fanni szül. idő: 2003
9. Vértes Hanna szül. idő: 2003
10. Vida Bonita szül. idő: 2003 (Libero 1)

 

Résztvevő csapatok:
Szombathelyi Sportiskola 1. / SZOSI 1.
Szombathelyi Sportiskola 2. / SZOSI 2.
Tatabányai RSE
RÖAK Kaposvár KÉK

1. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – SZOSI 2.
2:0 (25:19; 25:10)
KRA UMSE: Warmbir, Zana, Vajda, Tóth, Balogh, Vértes Libero: Vida, Joó Csere: Pavlovics, Pácsonyi

2. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – SZOSI 1.
2:1 (28:26; 24:26; 15:9)
KRA UMSE: Warmbir, Zana, Vajda, Tóth, Balogh, Vértes Libero: Vida, Joó Csere: Pavlovics, Pácsonyi

3. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – UTE A
2:0 (25:13; 25:19)
KRA UMSE: Warmbir, Zana, Vajda, Tóth, Balogh, Vértes Libero: Vida, Joó Csere: Pavlovics, Pácsonyi

A Szombathelyi Sportiskola kedves meghívásának eleget téve vettünk részt ezen a felkészülési tornán. Két játékosunk nem tudott a csapattal tartani ezen a napon. Stettner Zsófia könyök műtét után lábadozik, Nagyhegyesi Laura pedig egy vírust kapott el.

A tornán minden mérkőzés 2 nyert szettig tartott és a csapatok körmérkőzést játszottak.
Az első mérkőzésünket a SZOSI 2. csapata ellen játszottunk. Látszott a játékunkon, hogy majdnem egy hónapja nem játszottunk mérkőzést. Ezért is volt nagyon hasznos ez a torna.
Az első szettben nagyon „döcögött” a játékunk, emiatt ez a szett egy kicsit szorosan alakult az egyébként fiatal, de nagyon ügyes ellenfelünk ellen.
Aztán a második szettben már kezdett összeállni a csapat játéka, lecsökkent a hibák száma és egyre több szép megoldásunk volt. Elsősorban a hatásos szerváinknak köszönhető a kialakult nagy különbség.

A második, a SZOSI 1. elleni mérkőzés volt tulajdonképpen a torna döntője. Kiélezett, jó hangulatú mérkőzést játszottunk a Szombathelyiek U17-es OSB csapata ellen.
Az első szett elején nagyon bizonytalanul játszottunk, főleg a nyitásfogadásunk volt gyenge, ami miatt nem tudtuk felépíteni a játékunkat. Támadásban is nagyon sok hibát vétettünk. Ennek köszönhetően nagy hátrányba kerültünk. Már-már úgy tűnt, hogy ezt a szettet elveszítjük, de a lányok nem adták fel. 17:23-ról sikerült visszakapaszkodnunk és 24:24-nél befogtuk ellenfelünket. Szerencsére a szett hajráját is mi bírtuk jobban fejben, így végül sikerült megnyerni ezt játékrészt.
A folytatásban végig szoros volt az állás, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett pár ponttal. A szett közepén 4 pontos hátrányba kerültünk, de egy időkérést követően elég hamar sikerült ledolgozni ezt. A szett végét sajnos nem tudtuk befejezni, bár 3 lehetőségünk is lett volna rá. Így következhetett a döntő szett.
A Tie-Break-et jól kezdtük, a nyitásaink hatásosak voltak, nyomás alá tudtuk helyezni ellenfelünket. Itt végre befejeztük a támadásainkat és keveset hibáztunk.
9:2-re is vezettük, ekkor egy kicsit megtorpantunk, de végig kézben tudtuk tartani az eredményt, így megnyertük a mérkőzést.

A harmadik meccset a Tatabánya csapata ellen játszottuk. Sajnálom, hogy Ők a gyerek csapatukkal érkeztek. Jó lett volna, ha az U17-es csapatukkal vesznek részt ezen a tornán.
Ellenük az első szett sima megnyerését követően a másodikban a kevesebbet játszóknak adtam lehetőséget. Ebben a felállásban is biztosan nyertük a mérkőzést.

A Torna végeredménye:
1. RÖAK – Kaposvár
2. SZOSI 1.
3. SZOSI 2.
4. Tatabánya

Statisztika:

Kovács Balázs – edző

2019.05.01.