Kaposvári strandröplabda-ezüst a cseh Extraligában

A második helyen fejezte be idei első versenyét a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra strandröplabda páros. A Kaposvári Röplabda Akadémia magyar bajnok kettőse a cseh Extraliga hétvégi prágai versenyén mutatkozott be, és öt mérkőzést is játszott. 

A lányok az elmúlt hónapok kemény edzései után rögtön egy erős nemzetközi mezőnyben mutathatták meg, hol tartanak a munkában. A programban öt mérkőzés szerepelt, és a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra egység végig jól küzdve jutott el a döntőig. A páros itt 2:1 arányú vereséget szenvedett, de összességében nem lehetett csalódott a látottak alapján.
– Nagyot küzdöttünk, és nagyon boldogok vagyunk, hogy az első felkészülési versenyünkön ilyen szép eredményt értünk el – értékelt a két lány a hivatalos közösségi oldalán.
Az elmúlt év legjobb kaposvári csapatának választott kettős már javában készül az idei szezonra, és a tavaszi tervekben további komoly nemzetközi versenyeken való indulás szerepel. Az idei év egyik fő erőpróbája az olimpiai kvalifikációnak számító Kontinentális Kupa lesz első fordulója lesz Grúziában, június végén. Ha minden a tervek szerint alakul, áprilisban a RÖAK Kaposvár párosa egy thaiföldi és egy malajziai World Tour-viadalon is rajthoz állhat majd.

 

 

2019.03.03.