Kaposvári röplabdás fiúk az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon!

Július 23-án, az ünnepélyes megnyitóval kezdődött meg Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, melynek programjában a röplabda is helyet kapott. Házigazdaként mindkét magyar válogatott ott lesz majd a mezőnyben. A fiúegyüttesben négy kaposvári sportember is szerepet kap: hárman játékosként, Demeter András pedig edzőként szeretné hozzátenni a részét a sikerhez. 

„A felkészülés elég jól halad előre, ahogy közeledünk az EYOF-hoz, annál jobban játszik a csapat, és bízom benne, hogy a nagyon várt eseményre már teljesen összeszokunk – mondta honlapunknak a magyar válogatott 17 esztendős játékosa, Kiss Máté, aki a Fino Kaposvár SE tagjaként az idén felnőtt és junior magyar bajnoki címet is szerzett. – Magamtól a legjobb teljesítményemet várom, hiszen ez egy nagy lehetőség, hogy megmutassuk, mit tudunk. Természetesen hatalmas élmény lesz egy olimpián szerepelni. Remélem, minél előrébb végzünk majd a csapattal.”

A magyar fiúk az Európa-bajnok Csehországgal, Oroszországgal és Lengyelországgal kerültek egy négyesbe. A csoportmeccseket hétfőtől szerdáig rendezik a Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában, ahonnan az első kettő az elődöntőbe jut, a harmadik és negyedik pedig az 5-8. helyért játszhat. Egy napos szünetet követően pénteken jönnek az elődöntők, szombaton pedig a helyosztók, azaz függetlenül az elért eredménytől minden válogatott öt meccset vív.

„Az oroszokkal és a lengyelekkel már játszottunk a tavaszi, szintén győri Európa-bajnokság csoportkörében, és úgy gondolom, ha jól játszunk, meg tudjuk őket szorongatni, sőt, a lengyeleket akár meg is verhetjük – folytatta a fiatal reménység. – A csehekkel már sokszor játszottunk a MEVZA keretein belül, le is győztük őket, úgyhogy most is meglephetjük ezt az együttest. Bízom benne, hogy szetteket, esetleg meccseket nyerünk majd ebben az erős mezőnyben.”

„Egy hosszú, de jó hangulatú felkészülésen van túl a csapat – folytatta Máté klubtársa, Szabó Barna. – Szerencsére volt időnk együtt sokat edzeni, így én úgy érzem, hogy minden körülmény adott egy szép eredmény eléréséhez az EYOF-on. Mindkét csoportban kemény ellenfelek vannak, akikkel a korábbiakban több-kevesebb sikerrel zártuk mérkőzéseinket. Ettől függetlenül én erős és színvonalas játékra számítok. Természetesen szeretnénk meccseket nyerni, de a legfontosabb, hogy emelt fővel tudjuk elhagyni a pályát.”

„Egy 4 hetes etapon vagyunk túl, aminek már az elején látszott, hogy mindenki mennyire várja ezt a nagy megmérettetést – tette hozzá Szabó Bence, aki ugyancsak remek szezont zárt a kaposvári felnőtt csapat és az akadémia tagjaként. – Természetesen a sok edzés mellett a vezetőség biztosított pihenésre, regenerálódásra is időt. Úgy gondolom, mindenki megpróbált a lehető legjobb módon felkészülni az Európai Ifjúsági Olimpiára, és szeretnénk kamatoztatni ezt a sok belefektetett energiát. Lehetőséget kapva szeretnék 100%-ot nyújtani valamennyi meccsen!”

A magyar fiúcsapat csoportmeccsei
Július 24. 16:30 Magyarország – Oroszország
Július 25. 16:30 Magyarország – Csehország
Július 26. 16:30 Magyarország – Lengyelország

2017.07.23.