Kaposvári minik nagy bravúrja Tatabányán

Alaposan felülmúlta a várakozásokat, és a második helyen végzett a Kaposvári Röplabda Akadémia együttese a leány Országos Mini Bajnokság első fordulójában. A Tatabányán megrendezett Dózsakerti Kupán Ékes Erika tanítványai csak az újpestiektől kaptak ki a csoportkörben, illetve a döntőben, a többi mérkőzésüket szép játékkal nyerték. 

Beszámoló
OMB, 1. forduló – IV. Dózsakerti Kupa, Tatabánya, 2016.11.13.

A Kaposvári Röplabda Akadémia keretének tagjai: Pavlovics Tímea, Szabó Regina, Blum Vanda, Fodor Zoé, Tóth Sára, Bodrogi Sára, Inkei Luca, Bánfai Laura, Péterfai Jázmin, Zádori Dóra, Pap Nikolett, Pácsonyi Petra, edző: Ékes Erika
A tatabányai tornán egy csoportba kerültünk a Szombathely, UTE, és a Tatabánya csapatával. Ilyen sorrendben is játszottunk velük. Szombathelynek az első mérkőzésen sikerült visszavágni, 2-1-es győzelemmel. Majd következett az UTE csapata. Megijedtünk az első csapatban játszó 2 „nagylánytól”, ők szép technikával, erősen ütöttek. Ezen a mérkőzésen kicsit megszeppenve játszottunk, de helyenként bíztató mezőnymunkát és sáncban bíztató jeleket mutattak a lányok. (UTE-KRA: 3-0 ) A csoportban utolsóként a Tatabánya ellen játszottunk, mely meccset nagyon szép játékkal 3-0 arányban megnyertünk. A csoportunkban második helyen végeztünk, roppant szoros pontaránnyal.
A keresztjátékban a Kodolányi (Székesfehérvár) csapatával játszottunk. Ők igazából két, korukhoz képest nagyon magas és ügyes kislánnyal és nyolc kicsivel érkeztek. Mindkét szettet magabiztosan, szépen játszva nyertük meg, és jutottunk a döntőbe.
A döntőben ismét az UTE csapatával játszottunk. Az első szett nagyon szoros volt, 25-23-ra kaptunk ki, mely vereség kihatott a második csapat teljesítményére, kicsit összeestünk a végére.
Csak széljegyzetben jegyzem meg, hogy a sorsolás nem volt túl gyerekbarát.10,30-kor lejátszottuk az első meccsünket, megebédeltünk, majd 12,30-tól 17,40-ig folyamatosan pályán voltunk, pihenő nélkül.
Összességében az eredmény és a mutatott játék messze felülmúlja a Lábas Judit emléktornán mutatottat. A játékunk a stabil alapérintésekre és a jó mezőnymunkára épült, mely ezen a tornán nagyon hatásosan működött. Nyitásban a lányok sokat fejlődtek, a nyitásrontások száma meccsenként nem érte el a hármat.
Ékes Erika edző

Képek: Csendes Katalin

2016.11.14.