Kaposvári bronz a Teqvoly Beach Games első versenyén

Kaposvári bronzéremmel ért véget a Budakalászon megrendezett Teqvoly Beach Games első fordulója. A RÖAK színeiben szereplő Lutter Liza a budapesti Császár Norinával a harmadik helyet szerezte meg a női párosok mezőnyében.

A Lupa-tó mellett megrendezett viadal a Lutter, Császár duó élete első teqvoly-megmérettetése volt. A két lány a terem- és a strandröplabda pályákon is szépen teljesít, és most egy újabb műfajban mutatták meg, hogy az ügyesség, a tapasztalat és a lelkesedés sok mindenre elég. A RÖAK Kaposvár párosa két győzelemmel és egy vereséggel jutott be a legjobb négy közé. Az elődöntőben a későbbi győztes Szabó Dorka, Gubik Hanna egység jobbnak bizonyult Lutteréknél, a bronzmérkőzésen aztán magabiztosan sikerült győzni 2-0-ra a Petréd, Horváth kettőst.

Egy mérkőzés két nyert játszmáig tartott, és az a csapat győzött, amelyik először elérte a 8 pontot. Ahogy a párosok játékba melegedtek az egyre forróbb homokon, úgy követték egymást a szebbnél szebb, valóban látványos labdamenetek. A hatszög alakú teqvoly pálya lehetővé tett sok-sok különleges, tapsot érdemlő támadásvariációt, a pálya ugyanis úgy került kialakításra, hogy minél izgalmasabb, érdekesebb legyen egy-egy mérkőzés, mind a résztvevők, mind a közönség számára.

A férfiak mezőnyében ott volt a sportág nagykövete, a 2014-ben, teremben, a német válogatottal világbajnoki bronzérmes Grózer György, de a két korábbi válogatott játékost, napjaink kecskeméti edző párosát, Nagy Józsefet és Kaszap Tamást is láthattuk. A férfiak között végül Gyenes Márió és Solti Péter bizonyult a legjobbnak.

Várjuk a folytatást!

Mi az a teqvoly?

A teqvoly egy új generációs fejlesztés, melyet az innovatív teqball ihletett. Az új sport ötvözi a speciálisan meghajlított Teq asztal előnyeit a röplabdázás alapjaival, amit kifejezetten az új sportra kialakított játékszabályok, és pontozási rendszer tesz egyedivé. A játékszabályok úgy lettek kialakítva, hogy a labdamenetek minél izgalmasabbak és látványosabbak legyenek. A teqvoly sokszínűsége miatt nem csak versenyszerűen, de szabadidős sportként is játszható, ezzel teret adva minden érdeklődő számára  Legfőbb célunk a teqvoly sportág népszerűsítése mind a profi, mind az amatőr játékosok körében, széleskörű bázis, és aktív sportolói közösség kialakítása. A teqvoly beépítése az utánpótlás és felnőtt röplabda egyesületek mindennapi edzéseibe. Az aktív sportolói tábor számára folyamatos különböző szintű versenyek szervezése valamennyi földrészen, a sportág globális népszerűsítésének céljából – írja a teqvoly.org. Azt mi tesszük hozzá, hogy az sem elképzelhetetlen, hogy egyszer az ötkarikás játékok programjába is bekerül ez a sportág.

 

 

2021.08.01.