Kaposvári aranyérem a strandröplabda magyar bajnokságon!

Nagyszerű döntőket hozott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tavon, a bajnoki címet a Hajós Artúr, Stréli Bence, illetve a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettős szerezte meg. A gödöllői Lutter és a kaposvári Szombathelyi együtt először bizonyult az ország legjobbjának. 

A nőknél a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra, a férfiaknál pedig a Hajós Artúr, Stréli Bence páros szettveszteség nélkül jutott fináléba. Ellenfelük már jobban megizzadt: Szabó Dorottya és Háfra Dominika három játszmában múlta felül a Dénesi Brigitta, Győri Panna kettőst, akárcsak a Kiss Dániel, Takács Gergely páros a Benkő Balázs, Oláh Botond duót.
A nagy melegben és a forró homokon a döntők sorát a női finálé nyitotta, s ahogyan az sejthető volt, óriási csatát hozott. A Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettős jó játékkal megnyerte az első játszmát, a másodikban aztán a Háfra Dominika, Szabó Dorottya páros egyenlíteni tudott. A döntő szettben többnyire Szabóék vezettek, ám 13:12-nél fordítottak Lutterék, és már nem is engedték ki a kezükből a sikert. Lutter az ötödik, Szombathelyi pedig a harmadik ob-aranyát szerezte, közösen viszont ez az első győzelmük – nem csoda, hogy örömökben hosszú pillanatokig feküdtek a homokon. A duó az idén tavasszal állt össze, és ezen a nyáron nem csak a magyar, hanem a nemzetközi mezőnyben is kiválóan helyt állt. Szombathelyi Szandra július elsején igazolt a Kaposvári Röplabda Akadémia strandröplabda szakosztályába, és a hírek szerint hamarosan Lutter Eszter is csatlakozik hozzá.

A férfiak döntője is hasonló izgalmakat hozott. Az ifjúsági olimpiai kvótás Hajós Artúr, Stréli Bence kettős megnyerte az első játszmát, ám a másodikat 12-re veszítette el. A harmadikban viszont koncentráltabb volt, így szoros meccsen megszerezte első bajnoki címét.

Bruttó kétmillió forintos összdíjazással zajlott az MKB-Pannónia Alapkezelő támogatásával rendezett bajnokság döntője, a győztesnek 400 ezer forint jutott, továbbá a férfi és női aranyérmes használatra elnyert egy Volkswagen Polót. És persze rengeteg tárgynyeremény is jutott a győzteseknek és a helyezetteknek.
A bajnokságnak vége, de az idénynek nem, hiszen augusztus 23. és 26. között rendezik meg Siófokon az 1 csillagos World Tour-versenynek minősülő szatellitversenyt.

Elődöntők
Férfiak. Kiss Dániel, Takács Gergely (Pénzügyőr SE)–Benkő Balázs, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE) 2:1 (17, –16, 17)
Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)–Berkes Zoltán (Hajdúnánás), Soós Izsák (Gödöllői RC) 2:0 (17, 17)
Nők. Háfra Dominika, Szabó Dorottya (Óbudai Strandröplabda SC)–Dénesi Brigitta, Győri Panna (Gödöllői RC) 2:1 (–15, 16, 12)
Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (Gödöllői RC, RÖAK Kaposvár)–Dénesi Dalma, Kiss Viktória (Strandröplabdázásért SE, Gödöllői RC) 2:0 (13, 17

A harmadik helyért
Nők. Dénesi Dalma, Kiss Viktória (Strandröplabdázásért SE, Gödöllői RC)–Dénesi Brigitta, Győri Panna (Gödöllői RC) 2:1 (12, –11, 13)
Férfiak: Benkő Balázs, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE)–Berkes Zoltán (Hajdúnánás), Soós Izsák (Gödöllői RC ) 2:0 (17, 15)

Döntő
Nők. Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (Gödöllői RC, RÖAK Kaposvár)–Háfra Dominika, Szabó Dorottya (Óbudai Strandröplabda SC) 2:1 (17, –13, 13)
Férfiak. Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)–Kiss Dániel, Takács Gergely (Pénzügyőr SE) 2:1 (22, –12, 14)

 

2018.08.13.