Kaposvár továbbra is a Röplabda Akadémia mellett

6,5 millió forinttal támogatja ebben az évben is Kaposvár a Kaposvári Röplabda Akadémiát. Az erről szóló adományozói levelet kedden adta át Szita Károly polgármester az akadémia egyik bázisán, a Kodály iskola tornacsarnokában. A klub 2011 nyarán alakult, azóta 13 együttesben több mint kétszáz kaposvári fiatal sportol rendszeresen. Több korosztály is az ország legjobbjai közé tartozik. 

A 2011-ben megalakult Kaposvári Röplabda Akadémia egyik bázisa a Kodály iskola tornaterme. A fiúk nagy része itt edz rendszeresen, és a fiatalok itt alapozhatják meg későbbi sikereiket.

 

„Itt mindenki megtalálja azt a barátot, akiért érdemes lejönni. Szakszerű edzések vannak jól felkészült edzőkkel, akik kiváló edzéseket tartanak. A tapasztalat és a gyerekek visszajelzése alapján is gyarapszunk, egyre többen vagyunk, jó csapatok alakultak ki, ahová rendszeresen járnak a gyerekek” – jellemezte röviden az akadémiát a fiú szakosztály vezetője, Zarka Péter, aki a magyar ifjúsági válogatott szövetségi kapitányi tisztét is betölti.

 

Az országban is egyedülálló utánpótlás-műhelyt a kaposvári önkormányzat megalakulása óta támogatja, és hosszabb távon is segíteni szeretné.

 

„A kaposvári és a magyarországi röplabda jövője ti vagytok, és 6 és fél millió forint az a támogatás, amit a város ad ebben az esztendőben. A város adott tavaly is, és ad az elkövetkező években is” – mondta Szita Károly polgármester, majd az erről szóló támogatói levelet átadta az akadémia szakmai igazgatójának, Demeter Györgynek.

 

„Ezek a fiatalok egy dologgal tudják segíteni a várost: a felnőtteknek az idén nem sikerült a bajnoki cím, de ha ők majd a serdülőben, az ifiben, a gyermek vagy a mini korosztályban bajnoki címet szereznek, akkor picit kárpótolhatják a közönséget” – fogalmazott Demeter mester.

 

A Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben, 13 csapatban, összesen több mint kétszáz leány és fiú üti a labdát rendszeresen. A 17 esztendős Bögöly Gábor már a Fino felnőtt keretének is tagja. A fiatalok előtt egyébként komoly jövőkép áll, ugyanis a klubvezetés kialakított egy sportolói pálya-modellt. Már a középiskolás korban segítik a tehetségek tanulását és kollégiumi elhelyezését, illetve ösztöndíjrendszert is létrehoztak. A remények szerint a legtehetségesebb sportolók megfelelő utánpótlásként szolgálhatnak a Fino és a Diamant NB I-es csapatának.

 

 

Fotó: kaposvarmost.hu

A Kapos Televízió videója:

http://kapos.hu/videok/kapospont_net_video/2014-04-02/akademiai_szinten_a_roplabdasok.html

2014.04.02.