Íme, a korosztályos döntők helyszínei

A négy korosztályban már csak a junior fiúknál nem lehet tudni, hogy melyik hat csapat játssza majd a döntőt, a többieknél már teljes a mezőny. Legutóbb, a múlt hétvégén a fiú gyermekbajnokságban dőlt el a finálé hat helyének sorsa és mostanra az is kiderült, hogy melyik négy város ad majd helyszínt a döntőknek. A Kaposvári Röplabda Akadémia fiú szakosztálya a gyermek, a serdülő és az ifjúsági döntőbe is bejutott. 

Időrendben először az U15-ös (gyermek) bajnokság döntőjére kerül majd sor, amelyet Székesfehérváron rendeznek, majd egy héttel később az U17-esek (serdülők) következnek Békéscsabán. Június első három napján kerül sor a juniorok (U21) megmérettetésére, mégpedig egy új helyszínen, Budaörsön, végül az ifjúságiak (U19) zárják a sort Kecskeméten.
A finálék csoportbeosztásának sorsolását a jövő héten tartják az MRSZ-ben, természetesen a junior fiúk döntőjének kivételével, hiszen ott csak május 19-én derül fény a résztvevők kilétére.
Ami a csapatok megoszlását illeti, a lányoknál a BRSE és a Vasas Óbuda jutott be mind a négy korosztály döntőjébe, de három-három fináléval a Fatum-Nyíregyháza, a Penta Gödöllői RC és az UTE is büszkélkedhet. Két-két fináléban érdekelt a Felsőváros és a Kecskemét (ők a juniorba nem is juthattak be, hiszen nem élvonalbeliek), míg a Dunakanyar a serdülőknél, a TFSE és a Budaörs pedig a junioroknál szerzett meg egy helyet.
A fiúknál a juniorok híján értelemszerűen még csak három helyen lehetnek érdekeltek a csapatok: ezeket a Kaposvár, a Kecskemét és a Szolnok töltötte be maradéktalanul, a Dunaferr, a Pénzügyőr és s Sümeg-Dabronc két-két döntőben játszik, az ifjúságiaknál a SZESE, a serdülőknél a Malév, a gyermekeknél pedig a Felsőváros harcolt ki még egy döntőt.

U21 – OJB (június 1-3.), Budaörs
Férfi: május 19.
Női: BRSE, Budaörs, Fatum-Nyíregyháza, TFSE, UTE, Vasas Óbuda

U19 – OIB (június 8-10.), Kecskemét
Fiú: Dunaferr, Kaposvár, Kecskemét, Pénzügyőr, SZESE, Szolnok
Lány: BRSE, Fatum Nyíregyháza, Felsővárosi Fésűs RA, Kecskemét, Penta Gödöllő, Vasas Óbuda

U17 – OSB (május 25-27.), Békéscsaba
Fiú: Dunaferr, Kaposvár, Kecskemét, Malév SC, Sümeg-Dabronc, Szolnok
Lány: BRSE, UTE-Dunakanyar SE, Kecskemét, Penta Gödöllő, UTE, Vasas Óbuda

U15 – OGYB (május 19-21.), Székesfehérvár
Fiú: Felsőváros, Kaposvár, Kecskemét, Pénzügyőr, Sümeg-Dabronc, Szolnok
Lány: BRSE, Fatum-Nyíregyháza, Felsőváros, Penta Gödöllői RC, UTE, Vasas Óbuda

2018.04.27.