Honfi Katalin a példaképeivel edzhetett az Arénában

Augusztus 17-én lesz 16 esztendős, de már és már négy éve a Kaposvári Röplabda Akadémia növendéke Honfi Katalin. A 186 centis center fiatal kora ellenére már többször részt vett a helyi felnőtt extraligás együttes edzésein, nyaranta pedig nemzetközi táborokban fejleszti a képességeit és gyarapítja a tudását. 

– Mindig is érdekeltek a sportok – jelentette ki a Munkácsy Mihály Gimnázium tanulója. –  Három éves korom óta rendszeresen sportolok, rengetek különféle sportot kipróbáltam már. Kilenc éves koromban egy barátnőm hatására kezdtem el röplabdázni, és nagyon hamar beleszerettem ebbe a sportágba. Személy szerint azt tartom az eddigi legnagyobb sikeremnek, hogy eddigi pályafutásom során több alkalommal részt tudtam venni az extraligás felnőtt csapat edzésein is a Kaposvár Arénában ,ahol olyan edzőkkel és játékosokkal dolgozhattam, akiket példaképemnek tekintek.

A tehetséges játékos számára sem volt könnyű az elmúlt szezon a járványhelyzet miatt, de a fő cél nem változott: szeretne minél magasabb szintre eljutni ebben a sportágban.

– Szerintem az idei szezon minden sportolónak valamilyen szinten megpróbáltatást jelentett, és ez alól én sem voltam kivétel – folytatta Honfi Katica, aki 2019-ben kiérdemelte az akadémia “Jó tanuló, jó röplabdás” díját a gyermek korosztályban. – Az edzési és versenyzési lehetőségek sajnos leszűkültek, így az idei szezonhoz sokkal több akaraterőre és kitartásra volt szükség, mint korábban. A lehetőségekhez képest igyekeztem a maximumot kihozni magamból. Az új szezont szeretném friss lendülettel kezdeni. Egyénileg szeretnék minél többet fejlődni a hosszú távú céljaim elérése érdekében. A röplabdát a pihenés, család és barátok mellett nyáron sem hanyagolom el. Eddig minden szünetben részt vettem hazai és nemzetközi táborokban is ,és ez alól ez a nyár sem volt kivétel.

 

 

 

2021.08.04.