Helyt álltak Gödöllőn a RÖAK fiatal strandröplabdázói

Július 23. és 26. között rendezték meg Gödöllőn a Penta Kupa strandröplabda utánpótlás ranglistapontszerző versenyt. A négy napos tornán nagyon erős és nagy létszámú mezőny jött össze, gyakorlatilag az augusztusi országos bajnoki döntő főpróbája volt az esemény. A mezőnyben a Kaposvári Röplabda Akadémia strandröplabda szakosztályának három párosa is szerencsét próbált. 

Az U14-es korosztályban két tehetséges kaposvári páros is rajthoz állt. Honfi Katalin és Tóth Virág másodikként zárta a csoportkört, a negyeddöntőt aztán elveszítette, így a hetedik helyen zárt. A Berdár Hanna, Imreh Dorka duó a kilencedik helyen fejezte be a küzdelmeket. Az U20-as kategóriában Pavlovics Zsófia és Rucz Réka képviselte a RÖAK színeit. A két lány csoportelsőként lépett tovább a kieséses szakaszba, végül pedig a kilencedik helyet érdemelte ki az erős mezőnyben. A kaposvári párosokat Lutter Liza, Szombathelyi Kitti és Horváth Alexandra készítette fel a Virágfürdő pályáin
A négy nap alatt 12 klub 61 párosa lépett homokra a négy korosztályban. Az éremtáblázatot a Kispest SE nyerte meg három aranyéremmel, a házigazda gödöllőieknek minden éremből jutott egy-egy, a Strandröplabdázásért SE három ezüsttel és egy bronzzal zárt, míg a győri SZESE és az UTE egy-egy bronzéremmel térhetett haza.

2018.07.29.