Hazai környezetben is bizonyított a fiú OGYB-csapat

Veretlenül jutott el a fiú röplabda Országos Gyermek Bajnokság döntőjébe a Kaposvári Röplabda Akadémia csapata. Kovács Balázs tanítványai a hazai rendezésű harmadik elődöntőt is biztosan nyerték. A fiúk csak a dunaújvárosiak ellen izzadtak meg igazán a pályán.

Fordulatos csatát, végletekig kiélezett izgalmakat hozott a kaposvári elődöntő első mérkőzése. A Röplabda Akadémia és a Dunaújvárosi Sportiskola fiataljai nagyot küzdöttek egymással, és csak az ötödik szettben dőlt el a győzelem sorsa. A somogyiak végül kiharcolták a 3-2-es sikert az élemiszeripari szakiskola tornatermében. A csoportrangadó két edzője korábban magyar bajnoki címet szerzett a kaposvári csapat tagjaként – most egymás ellen küzdöttek a pálya szélén.

– Szerintem a hazai pálya miatt kicsit idegesebbek voltak a srácok, nagyon küzdelmes mérkőzésen tudtunk győzelmet aratni, ami nagy dolog – mondta a kaposváriak edzője, Kovács Balázs.

– Nekem meglepetés volt a mai mérkőzés. Nagyon jól, türelmesen játszottunk végig. Higgadtak voltunk, és tudtunk 3-2, 15-13-at játszani a Kaposvárral, amely szerintem bajnokesélyes ebben a korcsoportban – tette hozzá Tomanóczy Tibor.

Kovács Balázs tanítványai a csoport másik két tagját, a Dágot és az érdi Deltát is 3-0-ra verték a folytatásban, így veretlenül jutottak be az országos döntőbe.

– Keményen kell még dolgozni, öt-hat hetünk van az országos döntőig. Ma is kiderült, hogy vannak még hiányosságok. Az erővisznyok alapján bent vagyunk az ország legjobb csapatai között, a pillanatnyi idegállapot, a forma dönti el, hol tudunk végezni. Remélem, kedvezően alakulnak a dolgok, és a lehető legjobb eredményt tudjuk elérni – mondta Kovács Balázs.

A 2011-2012-es évadban még veretlen együttes június 8-a és 10-e között Budapesten lép majd pályára az országos döntőben.

 

Kovács Balázs edző az alábbiakban értékelte  alátottakat:

 

Tatár Mihály OGYB Elődöntő A-2 csoport 3. forduló

2012. Május 6. Kaposvár

 

Résztvevő  keret:

 • Bögöly Gábor                             szül. idő: 1997 (csapatkapitány)
 • Spannenberger József           szül. idő: 1997
 • Pavlényi Máté                           szül. idő: 1997
 • Guzmics Richárd                       szül. idő: 1997
 • Keen Cameron                          szül. idő: 1997 (liberó)
 • Bódis Gábor                                szül. idő: 1997
 • Horváth Gergely                       szül. idő: 1997
 • Fejes Patrik                                 szül.idő:  1997
 • Hanga Bence                              szül. idő: 1998
 • Kulcsár Adrián                            szül. idő: 1998
 • Kummer Barnabás                   szül. idő: 1998
 • Szabó Tamás                              szül. idő: 1998
 • Borsi Dániel                                 szül. idő: 1999
 • Lassu Ádám                                szül. idő: 1998

 

A résztvevő csapatok: (4 csapat)

DVSI Dunaferr

DELTA RSE

Dági KSE

1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia

 

 • Mérkőzés

1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Dunaferr 3:2 (25:18; 13:25; 23:25; 25:20; 15:13)

KRA UMSE: Bögöly, Pavlényi, Guzmics, Fejes, Kulcsár, Horváth Libero: Keen Cameron Csere: Borsi, Spannenberger, Kummer, Hanga, Bódis

Egész jól indult a mérkőzés, az első szettet viszonylag simán sikerült megnyernünk. De már ebben a szettben is látszott, hogy nagyon bizonytalan a nyitásfogadásunk. A második szettben a Dunaferr megszervált minket gyakorlatilag pontos bejátszásunk nem volt. És ez a meccs egészére igaz volt.

A harmadik szettet szorosan, de elbuktuk, és így 2:1-es hátrányba kerültünk.

A negyedik szettben sikerült kicsit koncentráltabban játszanunk, sikerült kis előnyt összegyűjtenünk a szett közepén, ami ki is tartott egészen a végéig. következhetett az ötödik szett.

A térfélcserénél 8:5-ös hátrányban voltunk, de sikerült utolérnünk őket, és a végén két szerencsés ponttal megnyertük a mérkőzést.

 

 • Mérkőzés

1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia –  DELTA 3:0 (25:19; 25:20; 25:10)

KRA UMSE: Bögöly, Pavlényi, Guzmics, Spannenberger, Kulcsár, Horváth Libero: Keen Cameron Csere:Borsi, Kummer, Fejes, Hanga, Szabó, Bódis, Lassu (Libero)

 • Mérkőzés

1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Dág 3:0 (25:15; 25:11; 25:12)

KRA UMSE: Guzmics, Bögöly, Kulcsár, Borsi, Pavlényi, Szabó Libero: Keen Cameron Csere: Kummer, Hanga, Bódis, Lassu (Libero)

 

A Delta és a Dág elleni mérkőzést simán megnyertük. Mindkét mérkőzésen a 2. szettben a kicsik játszottak, akik nagyon szépen tették a dolgukat.

 

Az elmúlt hetek belső problémái rányomták a bélyegét a játékra.

A Dunaferrt nagyon rossz játékkal a győzelemért nagyon megküzdve sikerült legyőznünk, ez mindenképpen biztató.

2012.05.11.